11 december 2016

Hallå, dags att vakna!

Vakna, gärna till första nedsläpp!Match mot ett pånyttfött Modo. Kan det vara något? Ett Modo som till en början vann några matcher för att därefter sjunka som en sten i tabellen. Men nu har de fått tillbaka lite flås och fart och poängen har åter trillat in i en rätt bekväm ström. Egentligen var det bara en tidsfråga innan Modo skulle börja komma igång. Det finns trots allt en hög med riktigt duktiga spelare i laget. Kanske var de lite väl naiva till en början och trodde det skulle funka att köra med en massa duktiga juniorer. HockeyAllsvenskan är lite för bra för det. Det behövs juniorer av högsta dignitet för att detta ska fungera. Se Timrå, som exempel. Inte ens AIK:s duktiga juniorer orkar riktigt hänga med i den hockey som spelas. 

Nåja, nu är det upp till bevis, igen. Matchen borta mot Björklöven är glömd och arkiverad. Åtminstone försöker jag förtränga. Något som däremot inte är glömt är den flathet spelarna visade upp när Johan Jonsson blev pååkt och skadad. Det får inte upprepas. Någonsin.


Vad är det då hos Modo vi ska se upp med? Tja, offensivt har Modo en kille vid namn Henrik Björklund. Bekant sedan sin tid i BIK Karlskoga. En spelare som inte behöver synas så mycket men ändå kan avgöra matcher. Som senast när Modo vann borta mot Timrå. Vi hittar även Patrik Karlkvist. Ungefär samma där. Kan när som helst kliva fram och skapa målchans och mål. Snabbskrinnaren David Rundqvist en annan att se upp med. I de bakre leden härjar Drew Paris. Även om han inte klivit fram som det var tänkt en knepig herre att brottas med. Kort sagt finns det i Modo några beståndsdelar som vi själva saknar. Tre - fyra spelare som håller riktigt hög klass och när som helst kan sätta en trissa i nät. Dessutom har de numera en riktigt bra målvakt mellan stolparna i form av Erik Hanses.

Vad kan då vi kontra med? Visserligen gjorde vi fyra mål borta mot Löven senast men på hemmais har målproduktionen varit förfärande usel. På de senaste tre hemmamatcherna har vi lyckats producera tre(3) mål! Två mot TAIF, noll mot Hästen, samt ett mot SSK! Det är generande dåligt. 

Vi kan med andra ord inte matcha Modo när det gäller målskyttet, eller, spetsen offensivt. Vi kan troligen inte heller matcha Modo när det gäller målvaktsspelet då jag håller Hanses som en bättre målvakt än vår egen Dahlbom. Men jag har gärna fel i detta.

Vår enda chans, som jag ser det, är att vi är hetare än Modo. Att vi vill mer. Att vi verkligen vågar gå för fulla muggar. Och i sanning. Vad har vi för alternativ? Vid en förlust ligger vi hemska åtta poäng bakom Modo. Åtta poäng! Med en mer match spelad. Man kan få gallsten för mindre. Vi har nog inget annat alternativ än att vinna och ta tre poäng, som jag ser det.

Nu kör vi!

1 kommentar:

  1. Ja,det är nog vinna eller försvinna imorgon. Tråkigt att klubben har satt sig i denna sits.

    SvaraRadera