13 januari 2016

Sportchefen...för mycket spindel i nätet?

Omröstning 16-01-13


Vi står för tillfället utan sportchef sedan Niklas Johansson entledigades från sin tjänst. En åtgärd som kom aningen överraskande men inte desto mindre kan visa sig  betydelsefull. För gemene man, den vanliga supportern, finns det säkert många olika åsikter kring hur framgångsrik Niklas varit i sin roll. Fokus har bland annat varit på hur många värvningar som lyckats, misslyckats. Det är naturligt men bara en sida av myntet. En annan sida, som kanske inte synts utåt lika mycket, har varit det interna arbetet i föreningen. Allt från spelarrekrytering till utvecklandet av hela föreningen. En förening är så mycket mer än sitt representationslag. Niklas har helt enkelt haft många järn i elden och därmed och styrt och ställt på flera sätt. 

Niklas har under sin tid som sportchef bidragit positivt på många sätt men när vågskålen slutligen synades vägde bevisligen nackdelarna över. Troligen sågs Niklas som ett "hinder" till det nytänkande som jag vet finns inom föreningen. Niklas ska självklart ihågkommas för många spännande och intressanta spelare som gett oss supportrar härliga upplevelser på läktaren. Han har även bidragit till att vi varje säsong stått rustade med en spelartrupp som kunnat utmana alla lag i serien. 

Föreningen har nu gett sig själv möjligheten att byta spår, inriktning, och det är viktigt. Trots allt står vi kvar på perrongen till SHL trots relativt stora satsningar säsong efter säsong. Ser vi nu ett slut på den ström av importspelare som genomsyrat vår trupp? Finns det en annan agenda som förening nu vill följa? Ja, jag är rätt övertygad om detta. Ur det perspektivet känner jag redan en stor nyfikenhet inför säsongen 2016/17! 

Det om detta..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar