30 januari 2016

Hästjävlar....och odugliga backar!

Odugliga backar ska bort...


Vita Hästen - Västerås 4-2
Ett fall framåt spelmässigt men två steg bakåt i tabellen, ungefär. Så kan man beskriva utfallet av matchen mot Hästen under torsdagskvällen. 

Vi gör en anständigt förstaperiod, en riktigt bra andra, och en skaplig tredje. Sammantaget tillräckligt bra spel för att kunna knipa poäng eller seger. Men, återigen, sjabblar vi bort våra chanser och ställer till det för oss själva. De senaste fyra matcherna med våra nya tränare följer ungefär samma mönster. Vi är med, vi är där, men vi förblir lottlösa.

På olika sociala medier finns lösningar på det mesta. Även på lagets prekära läge. Det handlar bara om att se ut några syndabockar som ska bänkas eller sparkas. Efter det ordnar sig allt. Nu senast fick Juha Uotila massor av kritik. "Värdelös", "oduglig", etc.  Kritiken var framför allt riktad mot hans onödiga utvisningar som gav Hästen möjlighet att göra två mål. Kritisera gärna sakligt men glöm inte bort att det finns en annan sida av myntet. Samme spelare, Juha Uotila, är den back som har bäst +/- av våra backar. 

Sett till vårsäsongen har följande syndabockar lyfts fram:
- Andreas Borgman
- Jakub Cutta
- Juha Uotila

Tre backar som ofta fått klä skott för lagets misslyckanden. Övriga backar har inte på något sätt undkommit kritik utan framställts som "misslyckade" och "odugliga" rent allmänt. En back som ofta anses fullständigt oduglig är unge Hampus Larsson. Enligt sakliga läktarbedömare "har han inte ett rätt på isen" och borde omgående deporteras till Surahammar. Tittar man dock på statistiken så har Hampus +1 efter 42 spelade omgångar. Det är inte alls värdelöst, om ni frågar mig. 

Vill man raljera lite så är allt tydligen backarnas fel. Precis allt! Om inte de vore så genomusla hade vi troligen redan nu säkrat en plats i den kommande seriefinalen. 

Backarnas +/- efter spelade 42 omgångar:
Andreas Borgman 0
Jakob Cutta -9 
Juha Uotila +7
Johan Jonsson -2
Hampas Larsson +1
Charlie Cook 0
Maksim Matushkin +5
Anton Mylläri +3 

Nu har inte alla backar spelat lika många matcher så statistiken kanske inte är helt rättvisande. Den ger dock en fingervisning om läget. Johan Jonsson började säsongen med en långtidsskada och har som exempel bara spelat 18 matcher. Charlie Cook har spelat många matcher som, center! Ska man döma av ovanstående statistik är det naturligtvis Jakub Cutta som är den största syndabocken. Bort med honom, då jävlars vänder det...

Nog om detta denna gång..

1 kommentar:

  1. Pripps backen längst bak i mitten ser rätt orginell ut.. Håller med, ut med Cutta och in med ett par nya friska försvarare. /gns

    SvaraRadera