4 januari 2016

Spelare på ingång, eller?

Det har ryktats ett tag om att vår sportchef spejat och spanat efter ännu någon spelare att spetsa truppen med. Vi supportrar har nog lite olika uppfattningar om vad som vore bäst. En riktigt bra back, en målgörare, eller en stabil målvakt. Kan tänka mig att någon/några anser att vi behöver både och. Både back, sniper och en riktigt bra målvakt.

Under dagen har jag roat mig med att försöka luska lite i detta. Är det något på gång. Svaret är otvetydigt att något är på gång, eller ingång. Mikael Norén på Vik Fan Central är helt klart något på spåret. Det finns även skribenter på Gurkburken som "vet" att något är på gång. När dessa rykten väl börjat cirkulera är det svårt att få hejd och stopp. Oavsett sanningshalten. 

Den stora frågan blir då vad som är på gång?

Målvakterna
Det kan inte undgått någon att våra målvakter varit mer ifrågasatta än tidigare säsonger. Den normalt så stabile Jonas Fransson har inte övertygat. Marcus Dahlbom har inte gjort bort sig i sina framträdanden men har ändå inte övertygat om sin förträfflighet. En inte allt för vågad gissning är att Niklas Johansson fiskat upp en målvakt. Finns troligen relativt gott om "tredjemålvakter" som kan tänka sig att få lite mer speltid.

Backarna
Ser vi till backsidan har NJ plockat in Maksim Matushkin för att stärka upp offensivt. Har Maksim de kvaliteter som behövs för att bli den tongivande offensive backen som önskas eller vill vår sportchef krydda än mer på den positionen. Jag är tveksam av ett skäl. En riktigt bra offensiv back är väldigt dyr, om det överhuvudtaget går att hitta en sådan på  marknaden idag! Ur det perspektivet är jag tveksam till att vi får se ett nytillskott av en  back.

Forwards
Sitter månne NJ nöjd med den forwardsuppsättning vi nu har eller finns det tankar på att hitta än mer spets. Kan tänka mig att det är betydligt lättare att hitta en hyggligt bra forward än en bra back för rimliga pengar. Nick Sorkin är inte oäven men försvinner för mycket ur spelet för att man ska vara riktigt nöjd. Det vi behöver är en kvick forward som dessutom kan göra mål. Kanske en Dustin Johner typ. Stora och tunga forwards har vi så det räcker. Här tror jag det finns rätt stor chans att vi får se en komplettering.

Så, mina egna tämligen grundlösa, spekulationer pekar på att vi kan få se en ny målvakt och/eller en hygglig forward inom en snar framtid.

Så var det med det....

1 kommentar: