19 november 2015

Mot Bromé och Frycklund - i Haparanda


Ikväll väntar återigen en oviss historia. Skadeläget i vårt lag gör att jag är mer osäker än någonsin över Gulsvarts status. Fredrik Johansson, Jonte Berg, Eddie Davidsson borta pga av skador. Visserligen tycks Jonte Berg följa med som sjunde forward men det får ses som en ren säkerhetsåtgärd ifall vi får ny skada på forward under match.  På backsidan är det dock bättre ställt för tillfället. Ingen Maksim Matushkin till spel men vi får istället glädjas över att Johan Jonsson äntligen är frisk och tillgänglig igen. Med tanke på vår rätt svajiga defensiv den senaste tiden är det perfekt att Johan nu kommer in och hjälper till att styra upp. 

Vill man veta mer om hur laget kommer formeras till kvällens match kan man med fördel använda sig av denna länk till VLT


Vad är det då för Asplöven vi ställs mot i kvällens match? Jo, ett Asplöven som haft det väldigt tungt den senaste tiden. Inte många segrar har det blivit de senaste omgångarna och laget har sakta men säkert dragits ned mot bottenskiktet i tabellen. Asplöven har även skickat iväg ett antal spelare som inte presterat som önskat. En av de senare i raden var Johan Porsberger som numera spelar i - Leksand. Å andra sidan har Leksand skickat iväg Lars Bryggman åt andra hållet. Efter nitton matchen i LIF fick han lämna. Bryggman som tidigare pendlade mellan Luleå och Asplöven. Rörigt värre, kan tyckas. 

Asplöven spelade senast borta mot AIK på Hovet och gjorde i mina ögon en anständig insats. Visst var AIK, som vanligt, det lag som dominerade spelbilden men Asplöven var inte alls ofarliga. I sista perioden pressade de AIK mot ett oavgjort resultat men fick se sig slagna med 1-3 efter att AIK hängt en kasse i tomt mål på slutet. 

Med tanke på Asplövens prekära läge i tabellen förväntar jag mig att de kommer vara rätt desperata i kvällens match. De kommer sannolikt komma ut väldigt hårt och verkligen gå för en efterlängtad trepoängare. 

Våra bekanta i Asplöven, Bromé och Frycklund, kommer säkert vara laddade till tänderna. Speciellt Frycklund har ännu lite att bevisa i sin nya klubb då han inte lyckats speciellt bra i sin poängproduktion. Då har det gått betydligt bättre för Bromé: 

Swehockey
Till kvällens match får Lukas Zetterberg återigen chansen att visa upp sig.  Det finns många supportrar som har rätt stora förväntningar på denne yngling. Det kan vara läge att tona ner dessa en aning. Jag har pratat med personer som sett honom spela i J20 och de är inte speciellt imponerade av hans framfart. Visst, han gör poäng och mål, men har ännu mycket att förbättra för att kunna göra sig gällande på A-lagsnivå, enligt dessa. De hävdar att "det går inte att bara åka runt och fiska målchanser" utan Lucas måste bli bättre i spelet över hela isen. Minns gärna att även Mathias Bromé gjorde många mål och poäng innan han plockades upp i A-laget. Det är trots allt en väldigt stor skillnad att spela J20 och A-lagshockey. Ge honom tid så kan det säkert bli bra men förvänta er inte att han ska kompensera för den måltorka som kollektivet Gulsvart uppvisat en längre tid redan denna säsong.


Hur kommer det då att gå i kvällens match? Jag tror, dessvärre, att vi kommer torska. Gulsvart har mycket att bevisa just nu. Mitt värsta scenario är att vi gör rätt passiv insats där rädslan att förlora är större än viljan att vinna. Jag har gärna fel, naturligtvis. 

Jag tippar att Asplöven vinner med uddamålet och att det blir, hemska tanke, Mathias Bromé som gör det vinnande målet...

Upp till bevis, Gulsvart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar