25 november 2015

Leksand med Perra-affekt!

Omröstning inför match!Leksand borta
Dags för match igen. Hur ska det gå, vilka spelare finns tillgängliga, är alla hela och rena och redo för kamp? Det har säkerligen inte undgått någon att spelet inte varit av någon högre kvalitet den senaste tiden. Till detta finns både rutiga och randiga skäl. Två centrar som skadats bidrar till de mer skakiga prestationerna rent spelmässigt. Fredrik Johansson ryktas vara tillbaka i isträning men har ännu en bit kvar. Eddie Davidsson sägs vara borta fram till jul, minst. En annan forward som gått skadad är Jonte Berg. På grund av dessa avbräck har Martin Filander tvingats bygga om i formationerna och provat nya uppställningar. Ommöbleringar som inte gjort laget slagkraftigare, om man säger så. 

Inför kvällens match borta mot Leksand är det närmast omöjligt att sia om eventuell form hos de Gulsvarta. En anledning är de tidigare prestationerna en annan spelschemat. Den eller de som lagt detta spelschema måste haft någon form av handikapp i sitt sätt att tänka och planera. Understundom spelas fem matcher på åtta dagar följt av perioder där vi spelar två matcher på fjorton dagar, typ. Nu kommer vi från en period i spelschemat där laget fått väldigt mycket tid för enbart träning och går istället in i ett mer intensivt matchande.  Tre matcher på fem dagar. I tur och ordning ska vi möta Leksand(b), Tingsryd(h) och Björklöven(b). Tre matcher som mycket väl kan bestämma vårt öde denna säsong. Vinner vi dessa tre matcher så är vi fortsatt med i racet om de åtråvärda platserna i toppen av tabellen. Om inte, ja då måste vi nog revidera våra chanser att knipa en av de två topplaceringarna. 

Att jag skriver så beror på det enkla faktum att lag som BIK Karlskoga, Tingsryd, och AIK för stunden ser starkare ut än oss och med största sannolikhet kommer fortsätta plocka segrar och poäng i samma takt som nu. Ur det perspektivet har vi inte råd att tappa speciellt många poäng fortsättningsvis. 

Under gårdagskvällen tittade jag på matchen mellan BIK Karlskoga och AIK. En fantastiskt underhållande match som innehöll alla de ingredienser som gör just Hockeyallsvenskan så rolig att följa. Det var full fart från första till sista nedsläpp. Två lag som spelade ”hellre än bra” stundtals och detta i ett ruskigt högt tempo. BIK Karlskoga imponerade allra mest på mig då de lyckades kombinera sin höga fart, sin intensitet, med härligt och kreativt anfallsspel. Pucken gick emellanåt som på ett snöre mellan deras forwards och avsluten haglade mot en storspelande Gustaf Lindvall i AIK:s mål.

- BIK Karlskoga är helt enkelt ett jäkligt bra ishockeylag just nu!

AIK må varit under press stora delar av matchen men svarade även de upp på ett mycket bra sätt. Deras brister i defensiven kompenserades av en sylvass offensiv. Intressant att notera hur duktig  store Simon Fredriksson är i AIK. Kanske deras stabilaste back för tillfället. 

När det gäller Tingsryds framfart i serien är jag mer undrande. En anledning till detta är att jag inte sett dem spela tillräckligt mycket för att göra en rättvis bedömning. Tids nog lär även jag få insikt om anledningen till deras positiva framfart i serien. 

Men nu gäller det Leksand. Ett Leksand som likt oss pendlat oerhört i prestation. När de spelat som bäst har de varit riktigt bra för att i nästa stund, nästa match, spela bottenlöst dåligt.  Även om vi själva inte övertygat hittills denna säsong har våra prestationer inte fluktuerat lika mycket, som tur är. 

Jag anser att Leksand har ett spelarmaterial som utan vidare ska klara av att hålla en position som mittenlag i Hockeyallsvenskan. Den stora frågan är dock vad som händer/hänt efter att Leksand kastat ut sina gamla tränare och ersatt med nytt. Hur har detta påverkat spelartruppen? Det finns två scenarier att välja inför kvällens match. 
- Leksand kommer ut fullproppade med energi med ambitionen att ge den nya tränarkonstellationen bästa tänkbara start.
- Vi för möta ett Leksand som är väldigt tvehågset och tyngda av stundens allvar. 

För vår egen skull är det lika bra att försöka ta kommandot direkt i denna match. Inga tveksamheter. Inte åka runt och avvakta för att se hur Leksand agerar. Oavsett Leksands intentioner i denna match måste vår matchplan vara att ta tag i taktpinnen och diktera villkoren på isen. Om så sker spelar det ingen roll vad Leksand har för uppsåt eller ambitioner då vi i grunden är att bättre lag. 

- Min största oro är just att vi ger bort momentum till våra motståndare. Ett Leksand som får lite medvind under kvällens match kan bli en veritabel mardröm.


Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar