7 mars 2015

Torsk i Tallin...

KHK - ett plastlag?


Det blev ingen seger mot KHK i dagens match. Till detta var vi för uddlösa, tyvärr. Spelmässigt anser jag, enögd som få, att vi varit snäppet bättre i spelet fem mot fem i två matcher men haft förbaskat svårt att omsätta chanser i mål. Däri ligger problematiken. Vi känns större, tyngre och starkare i de flesta moment av spelet, men spetsen, den viktigaste komponenten, saknas. Låt mig exempelgöra:

1. Målvaktsspelet
- Bjurö är bra, men, står inte på huvudet och räddar omöjliga puckar!
1-0 till KHK i denna gren

2. Boxplay
- Idag var vi mer än lovligt givmilda, veka, i vårt boxplay. Vi gick helt enkelt bort oss alldeles för enkelt. I vår iver att sätta press gjorde vi detta utan understöd. Inte bra. 
1-0 till KHK i denna gren

3. Avsluten
- Vi har under två matcher skapat mängder med avslut mot Galbraith men kvalitén har varit för dålig!
1-0 till KHK i denna gren

4. Powerplay
- Vi är totalt sönderlästa av KHK i vårt powerplay. De krymper ihop boxen framför eget mål och låter oss spela runt runt. Vi kommer inte fram med skott som fastnar på spelare i skottlinjen. Vi kan inte söka pass in i slottet ty där står fyra KHK-spelare och vaktar. Här krävs ett omtag. Nya idéer.
1-0 till KHK i denna gren

5. Spelet fem man mot fem.
- Vi gjorde överlag en mycket bra arbetsinsats, som vanligt, i spelet fem mot fem. Stundtals fick vi ordentlig press mot KHK. Det var bara under delar av förstaperioden som KHK tilläts styra spelet i denna spelform.
1-0 till Västerås i denna gren

Summerar man dessa viktiga spetskompetenser så vinner KHK dagens match med 4-1

Tittar man på tekningar och puckinnehav så vann vi den matchen. Detta är dock en klen tröst då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mål.


Det är lite ironiskt att den spelform som burit oss, och räddat oss, under hela säsongen plötsligt gått i stå. Tänker naturligtvis på vårt powerplay. KHK:are har anklagat oss för att "bara göra mål i pp". Idag stod de själva för den bedriften! Lite dubbelt ironiskt då jag inte tycker KHK:s powerplay var speciellt bra idag heller! Men, gör man tre mål i denna spelform gör man naturligtvis saker som är bra...


Som vanligt tycker jag inte det finns mycket att klaga på då det gäller den kollektiva laginsatsen. Laget gjorde överlag en fullt godkänd insats. De ska ha all heder av detta. Däremot känner jag självklart en besvikelse över att våra forwards haft så förbaskat svårt att hitta nät. I bedrövelsen stund inser jag dock att trägen vinner. Det handlar helt enkelt om enkel matematik. Skjuter man tillräckligt många skott så kommer man till slut få utdelning. Det sämsta som kan hända för våra forwards just nu är att de slutar ta avslut. Att de letar efter ett bättre läge. Då, men först då, är vi riktigt illa ute. Receptet är naturligtvis att peppra på med skott som tidigare och hoppas på en och annan snedstuds eller styrning. Mer behövs nämligen inte...


För övrigt älskar jag verkligen denna form av matchspel. Äntligen är det på RIKTIGT! Varje delmoment på isen är verkligen en riktig kamp. Alla spelare markerar revir i vid varje spelsekvens. Ingen vill vika undan. Fantastiskt underhållande.

En delikat fråga till match nummer tre är om vi ska fortsätta med Bjurö i målet? Han har absolut inte varit dålig, men, att kasta in Jonas Fransson i kassen kan vara ett vinnande drag. En revanschsugen Johan Fransson som kommer in och spikar igen kan vara precis vad vi behöver för att få lite extra energi!

- Idag vann Karlskrona välförtjänt då de var bättre än oss i de avgörande momenten. Inte mer att säga om det.


Nu laddar jag om för en ny fantastisk match på söndag. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar