3 februari 2015

Inför Timrå....och lite Johan Jonsson


Janne fick lämna SSK...

Snart dags för ännu en måstematch. Finns bara den typen av matcher kvar denna säsong. Vi slarvade bort för många poäng i början av säsongen för att nu har råd att tappa en endaste pinne. Gissar att spelare och ledare gillar läget. Det handlar om att gå "all-in" i varje match, varje period, varje byte långt in i månaden mars. Om så sker finns möjligheten att vi ändar denna säsong med avancemang till SHL.


Drar mig till minnes ett samtal jag hade med Johan Jonsson när det såg som mest dystert ut under den tidiga höstsäsongen. Vi hade då förlorat knappt både mot Mora och BIK på hemmaplan med mål i slutminuten för våra motståndare. Johan och jag pratade lite allmänt om detta spel som vi kallar ishockey och jag dristade mig till att fråga "hur det känns" att torska så snopet som vi då gjorde. Tappa in mål i slutminuterna och därmed förlora matcher. Johans svar var att "det är inget man tänker på, man bara kör vidare, nästa match". Sedan följde han upp med att säga "vi har en målsättning och det är att komma till SHL, och det ska vi fixa". 

Just då, när Johan sa dessa ord, när läget i tabellen inte var så mycket att skryta om, kändes ett avancemang till SHL oerhört långt borta. Nu, idag, när jag kollar in tabellen inser jag att Johan hade alldeles rätt. Som spelare är det nog oerhört viktigt att man snabbt lägger en match bakom sig. Detta oavsett vinst eller förlust. Fokus måste hela tiden vara på nästa match. Nästa uppgift. Att älta det som varit är mer tillägnat oss supportrar. Det är lite av vår roll. Att gnälla, ifrågasätta, och vara allmänt bittra. 


I morgon möter vi Timrå, eller mer korrekt, idag. Ett Timrå som firade sin överlevnad med att tappa spelet, ledningen, och matchen hemma mot AIK senast. Ett Timrå som innan den förlusten lyckades vinna bort mot BIK Karlskoga med klara 5-2. Efter förlusten mot AIK har Timrå dessutom hunnit med att förstärka sin trupp(!) med inlånade spelare från Modo. Ett Modo som för tillfället rustar upp med nyförvärv och därmed kan låna ut spelare.


Som lag betraktat är vi bättre än Timrå på de flesta positioner. Detta är tyvärr ingen garanti för poäng eller seger. Istället kommer det som vanligt handla om inställning, attityd och ett visst mått av ödmjukhet. Enligt mitt förmenande har våra fyra senaste segrarna haft det gemensamt att de varit frukten av ett starkt kollektiv som arbetat hårt och konsekvent med hockeys ABC. Vi har inte på något sätt briljerat eller dominerat. Däremot har vi visat upp en soliditet som varit imponerande. Väldigt få misstag defensivt samtidigt som vi nyttjat våra offensiva lägen till ett peta in puckar i motståndarens kasse.


Med samma inställning, samma laginsats, mot Timrå är allt annat än tre poäng en missräkning. Timrå måste helt enkelt var riktigt riktigt bra för att ta med sig poäng hem från ABB Arena. Lyckas de med detta är jag den förste att lyfta på hatten...

Bloggens tips: 
Västerås - Timrå 4-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar