15 februari 2015

Nödvändig seger mot Mora..

Mora - Västerås 0-2
Enligt rapporter från matchen i FM Mattson Arena gjorde vi återigen en "lagom" insats. Så lagom att den gav seger och tre poäng. En arbetsseger ånyo, kan man uttrycka det. Laget tenderar allt mer till att bli samma typ av segermaskin som med Fagervall vid rodret. Det är vår defensiv som bär oss. Det är två bra målvakter som turas om att rädda oss kvar i matcher. Det är ett riktigt bra boxplay som reder ut prekära lägen i matcherna.

Däremot fortsätter spelet, fem mot fem, att gäcka oss. Det vill sig inte riktigt. När nu även vårt tidigare så framgångsrika powerplay börjat svikta känns det än mer lite oroande. Det återstår bara några få omgångar av serien där alla matcher är av vinna-eller-försvinna-karaktär och det hade varit önskvärt att våra formationer varit mer samkörda. Nu är det fortfarande ett sökande efter rätt konstellationer. Inte så bra.

Det är då en faslig tur att backspelet, som tidigare under hösten såg aningen svajigt ut, numera rätat upp sig markant. Under säsongens gång har vi av och till fått till spelet, det stora offensiva spelet över hela isen, på ett hyggligt sätt. Men då och nu så hackar det fortfarande. Det är inte optimalt. 

Frågan är hur våra tränare ska hinna hitta uppställningar som ger maximal prestanda. Fortfarande känns det som om Jeremy Williams inte kommer riktigt till sin rätt. Jan Urbas sliter och åker men kommer inte till så många avslut. Broc Montpetit men sin eminenta skridskoåkning och klubbteknik borde kunna utmana och skapa mer. Kort sagt är spelarpusslet ännu inte färdigt. Jag avundas inte våra tränare som vet att tiden håller på att rinna ut. Redan på onsdag står laget för en ny utmaning då man tar sig an Karlskrona på bortaplan. 

Man tackar dock och bockar för en viktigt bortaseger. Mora är alltid Mora och man vet aldrig vad som väntar i möten med dessa dalkarlar. Ibland är de riktigt bra, ibland inte alls. Hur de spelade idag vet jag inget om men det viktiga var att vi vann...

Kul att Marcus "Slangen" Söderqvist fick hänga en kasse. Det har han gjort sig förtjänt av. Det får gärna komma mer när han nu spräckt nollan, så att säga.
0-1 (EQ) VIK 12. Johansson, Fredrik (13)
9. Urbas, Jan
83. Johner, Dustin

0-2 (EQ) VIK 82. Söderkvist, Marcus (1)
19. Andersson, Erik


Såg förövrigt matchen mellan AIK och KHK under eftermiddagen. AIK stretade på bra och ledde välförtjänt med 2-0. Detta trots att man spelade flera powerplay utan att kunna utnyttja detta till mer än ett mål. Bland annat spelade de 5 mot 3 i nära två minuter utan att skapa att vettigt avslut. Riktigt dåligt. Självklart straffades AIK för detta innan matchen var över. KHK kunde reducera och kvittera. KHK:s kvitteringsmål var något utöver det vanliga. Ett ickemål, kan man säga. Ett pass från sarghörnet in framför mål som ändrade riktning och gick in bakom en ställd hemmamålvakt. Ungefär lika märkligt som när Oskarshamn lyckades kvittera till 2-2 i matchen mot oss. Även då slängdes pucken in från ett sarghörn och det hela slutade med att vår egen back(!) elegant slog in pucken i mål!

Bra lag har flyt, brukar man säga. Detta gällde inte i vår hemmamatch mot Timrå senast. Trots spel mot ett mål sista perioden lyckades vi inte få in en kvitteringspuck. Så var det med den teorin.

Å andra sidan gick allt in sista tio minuterna borta mot Rögle senast. Det kanske jämnar ut sig.Nu är det bara att ladda om inför nästa match...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar