11 februari 2015

Nu kör vi, Rögle, KHK, BIK Karlskoga, Timrå och lite annat..



Ett onödigt långt uppehåll just nu i Hockeyallsvenskan. Efter vår senaste match där det blev förlust mot Timrå känns det extra surt med denna väntan. Ett lag är aldrig bättre än sin senaste insats, brukar man säga. Vår insats mot Timrå var lite vissen. Som om bränslet, bensinen, var uppblandat med vatten. Vi gick inte på all cylindrar, kort sagt. Nu är det ingen panik att förlora en enstaka match bara vi snabbt tar oss upp i vinnarcirkeln igen.

Se bara på BIK Karlskoga som briljerade genom att vinna otroliga fjorton raka matcher för att efter detta förlora fem(!)i rad. VästeråsMalmö, och Karlskrona är de lag som har jämnast form. Vi tappar lite poäng då och då men det blir övervägande vinster. Tre stabila lag som plockar poäng i en jämn strid ström. Frågan är om alla tre lagen även fortsättningsvis kommer hålla samma nivå de sista skälvande omgångarna. Det vet sjuttons.


Såg matchen mellan KHK och BIK Karlskoga där de förstnämnda avgick med en knapp 2-1 seger. Försökte verkligen analysera hemligheten med KHK:s sportsliga framgång, men misslyckades. Det finns nämligen ingen hemlighet. De bara kör. Enkelt och okomplicerat. De har troligen seriens mest enahanda spelidé men den fungerar förträffligt. För mig är det förvånansvärt att inte andra lag genomskådat KHK:s spelplan och kommit med något verkningsfullt motdrag. En anledning till att så inte skett kan bero på det enkla faktum att inga har tagit KHK på riktigt allvar. De har fått härja ostört, helt enkelt. Nu sitter flera av de andra lagen och grämer sig till sömns över detta faktum.

Visst, KHK vann matchen men min hyllning riktas ändå till BIK Karlskoga som lyckades hålla matchen vid liv till sista matchminuten. Detta trots ett otroligt stort manfall av ordinarie spelare. Två av fyra ordinarie kedjeformationer fick stanna hemma i Karlskoga till denna match. När BIK dessutom bara hade med sig fyra ordinarie backar och fick C Berglund illa skadad i andra perioden, framstår deras insats som närmast heroisk.

Nej, KHK imponerade inte spelmässigt på mig i gårdagens match. Med tanke på förutsättningarna borde de kunnat avfärda sina motståndare för dagen på ett enklare sätt.


Nu vankas det snart match mot Rögle BK. En mycket tuff uppgift. Trots att jag inte hyser några som helst sympatier för Rögle BK som företeelse eller förening måste jag ge det erkännandet att det allt som oftast blir rasande bra ishockeymatcher när vi möts. Rögle spelar i mina ögon "riktig hockey" med dess nödvändigaste ingredienser. De har en mycket bredare palett att visa upp än till exempel KHK. De kan spela både med fart och kraft, lagom fult och tufft, men även kontrollerat och städat. De går aldrig att räkna bort under en match, oavsett resultat. De är helt enkelt riktigt jobbiga att ha att göra med. På många sätt tycker jag att våra lag spelar på ett likartat sätt. Kanske därför det så ofta slutar med delade poäng i våra möten?

I vårt senaste möte, i ABB Arena, ägde vi matchen till 70% spelmässigt. Trots detta höll sig Rögle kvar i matchen och tvingade fram ett oavgjort resultat. I ett av våra möten på bortaplan var det precis omvända förhållanden. Då var det Rögle som ägde matchen till 80% innan vi lyckades med en fenomenal upphämtning och fick matchen till förlängning. Både vi och Rögle har under denna säsong visat prov på mycket fin moral i våra lag.

Det kommer bli en svettig, underhållande, och nervkittlande tillställningen i Lindab Arena under morgondagen, sanna mina ord..




1 kommentar:

  1. Tror att nyckeln till seger imorgon, blir att försöka överraska Rögle genom att själva ta initiativet direkt från start. Annars är risken att VIK blir översköljda av Rögle och det står 2-0 efter 10 min. ...

    SvaraRadera