31 juli 2010

En nyckel..



Vi letar alla efter en speciell nyckel ibland. Den som får dörren att öppna sig. Vi kan famla i blindo men emellanåt gör vi ett fynd. Då öppnar sig oande möjligheter. I vårt gulsvarta lag tycker jag mig se en nyckel som kan leda till framgång kommande säsong. Nu pratar jag inte om något nyförvärv. Jag pratar om:

- Kalle Olsson!

En oerhört sympatiskt spelare med massor av talang. En spelare som kört fast en smula, vars självförtroende fått sig en och annan törn. Här finns massor att hämta för det nya tränarparet. Kan de locka fram Kalles förmågor på ett bra sätt, erbjuda honom en roll som passar, en omgivning som stöttar, kan de ge honom förtroendet att våga misslyckas, då finns här en spelare som kan leverera.

Det är förunderligt att Kalle Olsson kunde vara så anonym - under så många matcher - förra säsongen. Visst såg man att han försökte. Han tog i så det knakade men vad hjälpte det när han aldrig fick möjlighet att utnyttja sina starka sidor. Han fick aldrig pucken när han är som bäst. Kalle ska få pucken på bladet i mittzon och trampa förbi alla motståndarbackar. Inte spela runt i sarghörnen. Inte stå bakom mål och jiddra. Inte böka längs sarger.

Vi behöver få fram några backar som har förmågan att vända spelet snabbt och bjuda Kalle möjligheten att åka sönder motståndarna. Det vore mumma. Får han bara pucken med farten uppe kan han trampa på, vika in framför mål, och skapa avslut.

- Ska det vara så svårt?

Förhoppningsvis tar Kalle med sig känslan från de avslutande omgångarna från förra säsongen. Då flöt det på. När all press släppte för laget och man kunde spela mer avslappnat - då kom Kalle igång. Han vet att han kan. Inget tjafs. Full fart på rören, pass på bladet, och rakt mot mål.

- Jag tror Kalle Olsson kommer bli ruskigt bra i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar