23 juli 2010

Gurkburken - och en sax...


Nu är det tuffare tider på vår kära Gurkburk där det råder en minidebatt huruvida det är lämpligt att det postas länkar till allehanda bloggar i det länkfält som erbjuds. Själv har jag mer eller mindre frekvent postat min egen blogg i denna länk men nu vete sjutton hur man ska, törs, eller får göra!

Senast idag kunde man ta del av detta inlägg från den ansvarige saxen:

Namn: SAXEN (Gäst )
Sänt: 2010-07-23 14:07
Fått klagomål på mig att jag saxat bloggar,typ Boforsbloggaren i går som endast handlade om Bofors och inte om VIK eller hockeyallsvenskan.Vill bara meddela dig som klagat att saxningen kommer fortsätta, varför skall bloggare som bara skriver om t e x Bofors få posta sin blogg här ? Jag som odemokratiskt sax tar mig friheten att saxa alla bloggar som bara handlar om egna intressen,typ Bofors-bloggarn. Har du sett Mr Madhawks blogg eller andra seriösa bloggare posta sin blogg på andra forum och bara snackat eget intresse fått vara kvar ?
Bara så du vet - saxningen fortsätter. Önskar du något annat är det bara att anmäla dig frivillig till redaktionen här på burken. Jag gör så gott jag kan,men kan omöjligt glädja alla gurkor / 
MVH Saxen
Sedan jag startade denna blogg har jag mer eller mindre frekvent använt möjligheten att posta en länk till min blogg i samband med att jag skrivit inlägg på forum runt om i Svenska Fans.  Fram till idag har jag inte mött något motstånd, fått kritik, eller blivit ifrågasatt av någon för detta. Ingen sax på något annat forum har påpekat olämpligheten i detta. 

Visst har en och annan motståndarsupporter ibland  uttryckt visst missnöje över att jag sprider mina tankar på detta sätt - men - det har varit förvånansvärt sällsynt! Istället har jag till stor glädje, och viss förvåning, fått mycken positiv respons!

Problemet, som jag ser det, är att jag själv inte har den insikt som behövs för att bedöma vad som är rätt eller fel. Var finns information om vilken typ av länkar som är legalt, alternativt illegalt, att posta i samband med att man skriver inlägg i eget eller andras forum!

Detta kan man läsa när man loggar in för att skriva inlägg på tex. Gurkburken:
Regler för forumet: Här i Gurkburken är alla Välkomna, här håller vi en god och trevlig ton. Personliga påhopp på forumskribenter, oseriösa inlägg och spam kommer utan undantag att raderas av redaktionen. Här snackar vi VIK och Hockey. Vid grova och upprepande övertramp kommer IP-nummer att spärras, då är det slutskrivit här på SF på obestämd tid. Vid grova fall kan även IP-nummer spåras.

Inte på en rad framkommer vilka regler som gäller vid postande av länkar! Kanske det är läge för Saxen, eller andra ansvariga för Forum på Svenska Fans, att förtydliga vad som får, alternativt, inte får länkas!

Varför inte skriva:

- Det är inte tillåtet att använda länkfältet till att posta och marknadsföra egna bloggar! 

Detta under förutsättning att det finns en sådan regel!

 I och för sig vore det stor humor om en sådan regel infördes då HELA SVENSKA FANS bygger på att marknadsföra och annonsera!

Men vad vet jag. Inte ett skit! Kanske lika bra att sluta skriva på Svenska Fans för att inte riskera att bryta mot någon regel :)

- Personligen tycker jag alltid det är intressant att ta del av vad andra supportrar tycker och tänker. I alla dess former.

2 kommentarer:

  1. Olle! min Olle! säg får jag dig bjuda,
    grönaste gurkor från Gullmarsplan...?

    www.blackboris.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Haha! Din förbannade råtta:) Jag måste sända dig mitt nya mobilnummer så du kan ringa och pipa i mitt öra!

    SvaraRadera