8 juli 2010

Att vara vänner...



...är inte det lättaste. Det får man åtskilliga bevis för dagligen. Ibland funderar man, på allvar, om världen blivit helt galen! Hur många, eller få, måste man vara för att kunna hålla sams? Min personliga reflektionen är att man inte bör vara fler än en(1) person i en grupp(!) för att undvika konflikter i någon form. Så kan vi inte ha det. Eller?

Anledningen till denna inledning är en liten rundresa på SF:s olika forum. Det är en resa präglad av missunsamhet, misstänksamhet, förtäckta hot, kränkningar och en rent allmänt otrevlig stämning. Inte ens de egna supportrarna lyckas låta bli att smutskasta eller förringa varandras inlägg. Det synes som om det är viktigare att klanka ned på andra än att själv komma med konstruktiva inlägg. Tråkigt.

Risken är uppenbar att det förhållningssättet riskerar att utarma alla forum på besökare. Vem vill, med handen på hjärtat, ständigt bemötas med nedsättande kommentarer, bli mentalt ifrågasatt, så fort man  skickat ett inlägg?

Inte jag i alla fall!

En annan risk är uppenbar. De enda som kommer att uthärda, på respektive forum, blir de med samma skrupellösa och trångsynta sätt. En liten klick av "vänner" för inbördes beundran. Ett fåtal "tuppar" som slutligen får sitta på sina dynghögar och gala för likasinnade.

Hur kul är det?

Inte kul alls!






2 kommentarer:

  1. Kan tyvärr bara hålla med. Jag är själv skribent på SSKs sida på SF och inte sällan som kommentarer går över styr!

    Anonymitetens särart skapar sådant. Om man kan vara anonym så kan man lätt vara styv i korken.

    SvaraRadera
  2. Visst är det trist - men det är något som egentligen inte går att stoppa helt och hållet och man helt sonika får leva med när det gäller extremt stora sajter som exempelvis SvenskaFans.com, Hockeysverige, Sportbladet och Sport-Expressen.

    Många olika slags individer letar sig dit och det dyker oundvikligen upp inlägg som - åtminstone av vissa (varav somliga som kan vara lite väl överkänsliga och ute på den hala isen...) - kan betraktas som "mindre lämpliga", men ändå inte nog allvarliga för att resultera i en permanent avstängning.

    Nu tycker jag dessutom inte att man ska överdriva. Min erfarenhet är att nivån trots allt är relativt hög när det gäller debatter på stora hockey- och sportsajter i allmänhet. Det är betydligt värre inom vissa andra områden på den fronten...

    Du, GurkOlle, huserar väl för övrigt i första hand på Gurkburkens eminenta forum där nivån är väldigt hög rent generellt och där finns det väl inget att klaga på... :) Det beror bland annat på att Gurkburken har en suverän forumsax som gör ett kanonjobb.

    SvaraRadera