28 juni 2010

VM i filmning?

Nu har jag sett en himla massa matcher i detta fotbolls-VM och en frågeställning som dykt upp är: - Varför så mycket filmningar?

En annan sak som jag stör mig på allt mer är hur spelare blir "bestraffade" i spelet fotboll. Om en spelare utsätter en motståndare för övervåld och därmed drar på sig ett gult kort - jag då händer - ingenting? Jämför med ishockey, bandy, handboll etc. Där renderas detta övergrepp med en fördel för motståndarlaget då man får spela med en man mer på planen. Men inte i fotboll!

Än mer skumt blir det då samme spelare drar på sig ännu ett gult kort - men i nästa match! Vad händer då då? Jo, då straffas han i kommande match genom att han blir avstängd! Det innebär, märkligt nog, att det lag som står näst på tur att möta den matchavstängdes lag åtnjuter därmed fördel!

Jämför ishockey! En hög klubba med blodvite som följd ger 2+2 minuter i syndabåset och en omedelbar fördel för motståndarlaget - i pågående match!

Underligt system - är det!

Och varför kan man inte införa ett annat regelsystem för byten under en fotbollsmach? Varför inte göra som i de allra flesta andra lagsporter. Du får ha en bänk på femton spelare vilka kan bytas in och ut under pågående match. Tänk vilka fördelar det skulle innebära för publiken:

- Spelare som blir skadade, och de blir de om man ska döma av deras ansiktsuttryck vid kroppskontakt, kan omedelbart bytas ut för en stunds vila och läkarvård(!)
- Man kan byta in och ut en eller två forwards vilket skulle innebära mycket bättre fart och fläkt i anfallen!
- Man slipper problemet med spelare som "får sin obligatoriska kramp" vid slutskedet av matcher. Speciellt om de leder med uddamålet!

Så var det filmningarna. Det är nästan kusligt så ofta spelare "söker" en situation där de kan "filma" sig till en frispark. Det pinsamma är att kommentatorerna, själva ofta gamla fotbollsspelare, hyllar detta tilltag med att "det var rutinerat gjort"! Det är så man kan kräkas!

Hej gulsvart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar