8 juni 2010

Stackars Löven!

I denna högsommartid borde alla löv trivas och glädjas. Så är dock inte fallet. Istället för att suga upp näring och frodas är det ett löv som mest skrumpnar och vissnar. Det är ledsamt, tragiskt och sportsligt olyckligt men inte speciellt överraskande. Anrika Björklöven har gått i samma ekonomiska fälla som många andra föreningar före dem. Man har litat på att "någon" i slutänden skulle komma in och fixa till det. Denne "någon" kunde ha varit laget Löven, om de bara tagit sig till play-off eller kvalserien den gångna säsongen. Då hade troligtvis tillräckligt med pengar rullat in för att täcka de värsta underskotten. 

Nu blev det inte så. Istället gjorde Löven sin sämsta säsong på länge. De levde farligt nära nedflyttningsstrecket mest hela säsongen och fick aldrig andrum, eller kraft, att klättra upp i tabellen.

Man kan fråga sig hur de tänkte - egentligen - de som ansvarade för föreningens ekonomi. Var det gambling, en medveten strategi, eller var det bara otur att det till slut gick åt skogen? Var man medveten om det krassa läget i kassan men chansade enligt devisen - det ordnar sig alltid!

Nåväl! Trots att jag känner varmt för denna förening, och tycker Sundsvall är en  styggelse på hockeykartan, anser jag det som självklart att man får ligga som man bäddar.

Klart som korvspad att Löven ska ut och Sundsvall in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar