4 januari 2017

Vvik mot VIK

Än har vi inte gett upp hoppet...


I efterdyningar efter senaste tidens möten kommer nu verkligen in i vardagen. Match. En jädrans svår match. Vi ska möta ett Västervik som vill hitta tillbaka till spel och form. Ett lag som gått som en ångvält stora delar av serien men på sistone tappat lite poäng och fart.

I våra tidigare matcher mot Västervik har det sett ut ungefär på samma sätt. Vi har hängt med hyggligt spelmässigt men blivit utklassade i de avgörande momenten. Västervik har varit bättre på att göra mål, i alla spelformer.  

Den mesigaste insatsen var nog mötet på hemmaplan. En rätt sorglig historia där inget av lagen glänste spelmässigt, men, där Västervik återigen hade förmågan att göra det man ska göra. Mål! 

I vår bortamatch tog vi ledningen med 2-0 för att sedan rasa ihop. 

Det är med andra ord ingen enkel uppgift vi står inför. Inte minst med tanke på att vår form inte direkt är i stigande efter en matchsvit bestående av tio matcher med en(1) seger! En seger som kom hemma mot Modo.

Under försäsongen mötte vi som bekant Västervik i den sista träningsmatchen. Även då blev det torsk efter att gästerna briljerat med mål i sina powerplay.

Västervik är vårt nya boggie-team. Förr var det Sundsvall. Å andra sidan. Som denna säsong sett ut fram till nu har alla andra lag framstått som just boggie-team! Kort sagt en jävla massa "Sundsvall" i serien.

Vad kan vi då ha för förväntningar inför kvällens match? Höga, anser jag. Vi ska förvänta oss att vårt lag går in med högt huvud och tar sig an uppgiften på ett bra sätt. Något annat finns inte. Det finns inte plats för gam-nackar nu. De som inte är beredda att jobba arslet av sig för laget, för föreningen, i den situation som nu råder kan stanna på bussen. Notera noga att jag inte kräver seger. Med tanke på vårt lags mentala tillstånd måste det etappvis byggas upp en självkänsla. En tro på det man gör. En spelmässigt bra insats är en mycket god investering inför framtiden även om det blir en förlust. En investering att ta med och bygga vidare på. 

- Att sträcka vapen, ge upp, bara för att det ser hopplöst ut är inget alternativ. 


Även om vi stundtals spelat som lobotomerade trädgårdstomtar i många matcher måste även jag erkänna att vi, trots detta, varit med målmässigt. Ytterst sällan har vi blivit utspelade. Vi har haft "häng" i många matcher men ofta bjudit bort våra chanser till poäng genom egna fatala misstag. Jag vill inte påstå att vi förtjänat mer poäng än de vi nu erövrat, men, med lite medstuds kunde de varit betydligt fler.

Vem minns inte matchen hemma mot Vita Hästen. En match där vi faktiskt skapar mycket och är det spelförande laget. Hästen ser riktigt bleka ut. Vi tar ledningen, rättvist, via ett snyggt mål i powerplay. Men, vad händer? Domaren dömer att spelaren, Gråhns, stör målvakten genom att stå i målområdet! Målet döms bort. Vi tappar energi. Hästen får energi och smäller in två strutar! När man i efterhand ser på situationen är det närmast obegripligt att domaren dömde bort målet. På TV-bilderna ser man att Gråhns bakre del av skridskoskenan(!) skär linjen till målområdet! Snacka om marginaler emot!

Jag grinar eller gnäller inte genom att redovisa ovanstående exempel. Jag lyfter bara fram det typiska för ett lag i motgång. Motgång tycks föda mer motgång. På samma sätt som man hävdar att "bra lag har tur". 

- För övrigt anser jag fortfarande att HockeyAllsvenskan är sämre än någonsin tidigare. 


Jaha, det var det inlägget. Avslutar med att tippa resultat i kvällens match:
Västervik - Västerås 2-5Sug på den


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar