8 januari 2017

Bänka, sportchefer, Bromé och Frycklund!


När folket får bestämma! Min lilla enkät ger ett entydigt svar, bänka spelare som inte presterar!

-----------


Såg att frågan om dubbla sportchefer kom upp på Gurkburken under dagen. Återigen funderas det över nyttan med att ha två personer på en tjänst! Slängde upp en frågeställning på #twitter och fick ganska omgående ett svar:Ska jag vara helt ärlig hade jag själv inte riktigt full koll på varför man valde att tillsätta två sportchefer. En anledning påstods vara att Patrik Zetterberg tillsattes för att blidka opinionen. Kanske har föreningen missat att tydliggöra tanken med två sportchefer så vi vanliga dödliga begriper!

---------------


Mathias Bromé
Som bekant spelar gamle VIK-bekantingen i Mora numera. Där går det bra. Så bra att unga Mathias numera kan ses som en riktigt stabil poänggörare på allsvensk nivå. Faktum är att han går mot sin bästa säsong, någonsin, när det gäller poäng och mål. Följde delar av matchen mellan IKO och Mora igår. Mathias låg bakom 1-0 samt delaktig  i Moras 2-0. Han bara kör!

Bromé frispelar kompis fram till 1-0!


Mathias får andra-assist på klapp-klapp-mål i powerplay!


Mathias och Mikael Frycklund spelade som bekant en säsong i Asplöven. Redan där började Mathias producera mer poäng och mål än tidigare i VIK. Frycklund hade det lite tyngre i Asplöven vad det gäller poängutdelningen. Till denna säsong valde Västerås att locka hem Frycklund medan man inte visade något intresse för Bromé. 

Tendens håller i sig. Bromé är den som fortsätter utvecklas mest när det gäller poäng och målgörandet. 

När jag pratat med Bromé om varför han tycks utvecklas så mycket mer nu i sitt spel är svaret enkelt: - Har  fått större förtroende, mer istid, och får spela i alla spelformer!

Framför allt får han spela på det sätt som passar honom bäst. I den roll som han känner sig mest bekväm i. Bromé är ingen "gnuggare", han är en lirare. Hos oss fick han mest speltid som "energispelare" och skulle störa motståndare. Både i Asplöven, och nu Mora, odlas istället hans kreativa spel. Och, det ger tydligen utdelning. Så kan det gå.

Lite mer statistik:

Säsongen 15/16


Hittills 16/17 

Hittills 16/17 


Det om detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar