2 augusti 2016

Ett ispass i augusti...

En härlig spelare, Gråhns.Under eftermiddagen smet jag in bakvägen(!) in i ABB Arena. Till mitt sällskap hade jag bland annat VIK Supports sympatiske Tom Lindh. Med var sin kaffemugg i handen travade vi bakvägen, via spelargången och spelarbåset, upp på läktaren. Passade på att skaka hand med vår eminente materialförvaltare Mio. Där bytte vi lite reflektioner inför säsongen. Vi vara ense om att det inte fanns anledning att kasta några yxor i sjön trots en betydligt mindre namnkunnig trupp än tidigare. Trots allt är det få lags spelartrupper i Hockeyallsvenskan som skrämmer. Det är inte bara vi som drabbats av en allt större återhållsamhet när det gäller värvningar. Gemensamt för samtliga klubbar, ja jag skriver samtliga, är en allt stramare ekonomisk verklighet. Inte ens nedflyttade Modo kan stoltsera med en fet plånbok. Ur det perspektivet så står sig vår nuvarande trupp rätt hyggligt. Dock med viss gardering. Vi har trots allt ett par tryout-spelare som ska visa vad de går för. 

Träningen som bedrevs under eftermiddagen var tydligen ämnad till att drilla våra backar. De allra flesta övningar handlade om att förfina det defensiva spelet. Som exempel fick backar, samt en forward, träna på snabba uppspel ur egen zon. Dessutom var endast halva truppen på is. Lite roligt var det att se den gamle, Stefan Gråhns, härja runt på isen. Den "gubben" blir att räkna med i vinter. Gissar att han kommer betyda väldigt mycket som pådrivare för alla unga spelare i truppen. Att han är tjurig som få och begåvad med en riktig vinnarskalle syntes i alla övningar. Om alla andra spelare följer Stefans exempel när det gäller olika träningsmoment är mycket vunnet.

Försökte hålla ett öga på Thomas Ebbing. Jänkaren som tagit sig hit på eget bevåg för att visa upp sig. Då jag inte har en aning om vilken typ av spelare han är var det svårt att bedöma hans insats under träning. Han såg okey ut. Åtminstone kunde han åka skridskor!

Det mest anmärkningsvärda kanske var Linus Svedlund. Såg oerhört rapp ut på rören. Framför allt de första skären. Närmast blixtrande snabb. Vad har hänt? Kör han med någon astmamedicin? Har han fått snabbare skridskor? 

Nåja, det var lite roligt att hänga vid sargen igen. Ny träning i morgon förmiddag. Då hänger jag på låset till Mimerhallen. 11:30. 

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar