13 augusti 2016

Salavat väntar i Hedemora..

Ryssar är inte att leka med...


Salavat är ett bra lag. Avsevärt bättre än något lag vi kommer möta denna säsong. De har redan avfärdat Modo och Leksand på ett bekvämt sätt. Vårt möte med Salavat blir deras tredje match på kort tid. Kanske talar det till vår fördel, kanske finns det lite mättnad i benen hos deras spelare. Å andra sidan har de en trupp som är gigantisk. Bara att de har fem(5) målvakter visar på detta. Lägg därtill elva(11) backar och arton(18) forwards så förstår man att de kan rulla runt med rätt mycket spelare från match till match. 

Personligen har jag lite svårt att se nyttan med att träningsspela mot en sådan oerhört kompetent motståndare. Kanske finns en förhoppning om att våra egna spelare ska motiveras till att försöka tävla på en riktigt hög nivå. Att de ska få en insikt i att de inte på något sätt är fullkomliga. En liten käftsmäll mot egna spelare som tror sig vara tillräckligt kompletta. Att detta sedan ska sporra de egna till att träna än mer fokuserat, att bli bättre. Tja, inte vet jag. En sak är dock säker. Den målvakt som för chansen, troligen Dahlbom, kommer få bekänna färg. För Dahlbom finns chansen att göra sitt livs match, vara rena väggen, och ta med sig detta inför säsongen. 

Nåja, om spelare, ledare, tränare tar sig an denna match på rätt sätt och i efterhand tar hänsyn till rådande omständigheter kan det säkert komma något gott ut av söndagens drabbning.

Själv är jag naturligtvis på plats för att se matchen. Hedemora är en alldeles lagom utflykt under försäsongen. Oavsett utgång är försäsongsmatcher bland det roligaste som finns. Kul att se laget växa och skönt att inga poäng delas ut. Så borde det vara hela säsongen...


Mot Hedemora...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar