5 april 2012

Välkommen Karlskrona!

Fulaste loggan?


"Karlskrona är en tätort i Blekinge och centralort i Karlskrona kommun samt residensstad för Blekinge län. Karlskrona är en gammal örlogsstad belägen på fastlandet och öarna längst österut i Blekinge skärgård. Den största ön heter Trossö och utgör Karlskrona centrum. Stumholmen tillhörde länge flottan, men är idag ett marint musealt centrum samt bostadsområde. Centrala delen av staden upptogs 1998 på UNESCO:s världsarvslista som Örlogsstaden Karlskrona"
(Ovanstående finns att läsa på Wikipedia)

Idag bifölls min önskan. Karlskrona tog steget upp på bekostnad av Sundsvall. Följdriktigt så besegrades Sundsvall av just Karlskrona i den nionde omgången av kvalet till allsvenskan. Rent sportsligt är det därmed bevisat att Karlskrona är ett bättre lag, än Sundsvall, och verkligen förtjänar sitt avancemang.

Vad vet vi då om detta lag? Vad har de för förutsättningar att hävda sig i allsvenskan. Finns det potential till att de blir lika lyckosamma som Borås när de gick upp? Blir de ett nytt Tingsryd och tvingas kämpa om förnyat kontrakt? Går de raka vägen till kvalserien? 

Följande vision har man antagit:

Vision 2014 bygger följande övergripande mål:


1. År 2014 är vi 1500 medlemmar i KHK!
- Då har vi fler och nya medlemsformer
- Då har vi en aktiv rekrytering av nya medlemmar
- Då har vi ett aktivt medlemsomhändertagande


2. År 2014 är KHK Sydöstra Sveriges bästa förening att
utvecklas i som individ och spelare!
- Då har vi utvecklat hockeyprofilen i årskurs 7-9 ännu mer
- Då har vi ett renodlat hockeygymnasium i Karlskrona
- Då spelar J-18 och J-20 på elitnivå
- Då har vi lika många u-16 som u-10 spelare


3. År 2014 spelar KHK i Allsvenskan!
- Fram till dess ska hela klubben och hela vår organisation ”tänka” allsvenskan för att vi ska nå dessa sportsliga höjder med vårt a-lag.


4. År 2014 är KHK Sydöstra Sveriges starkaste
marknadsplats!
- Då har vi ca 350 sponsorer
- Då har vi högre publikintäkter
- Då har vi ca 20 miljoner i omsättning


5. År 2014 har KHK Sveriges bästa matchevent!
- Då har vi ett ökat publiksnitt
- Då har vi flera matcher ”lapp på luckan” 
Karlskrona är år 2014 Sydöstra Sveriges mesta & bästa hockeystad!

En klubb med ambitioner, minst sagt, och dessutom har de nu redan uppnått punkt 3.

De var minst sagt nära att avancera till allsvenskan redan förra säsongen. Man kan med andra ord säga att det var deras tur nu.Mera:
"Karlskrona Hockeyklubb arbetar långsiktigt och målmedvetet, både på isen och utanför. Vi bygger för framtiden och inte för att så fort som möjligt klättra i seriesystemet. Det här har gjort att klubben har fått Telenor som huvudsponsor och att intresset för klubben är på topp - långt utanför Karlskrona"

"Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 120 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 95 miljarder norska kronor (2010) och cirka 32 900 anställda"

- Man kan säga att de har en rätt penningstark huvudsponsor:)

Man har, liksom Västerås, ett eget hockeygymnasium.
"Karlskrona HK erbjuder i samarbete med Karlskrona kommun dig som spelar att kombinera dina gymnasiestudier med ishockey"
(Källa)

Och Karlskrona har även bra med publik:
"Inför säsongen 2009/2010 såldes det smått otroliga 2291 säsongskort"

Tar de hand om sin publik då?
"Varje match är det ett 40-tal hockeyvolontärer som tar hand om publiken. Det börjar ute på parkeringen fortsätter genom kassorna via cafeteria och kiosker och in i hallen. Under matchen är det arenavärdar, speakerbås, ljus och bildkanon som ger matchen inramning"

Telenor då?
"Nu kan du även få KHK i din mobiltelefon 
I samarbete med Telenor kan du nu förgylla din mobil med tjänster från KHK.
För närvarande erbjuder vi följande tjänster:
Bakgrundsbilder
Resultatservice
Ringsignaler"


Finns det mer?
Ja visst! Karlskrona har även något de kallar Hockeypanelen. Ett forum dit vem som helst kan vända sig med förslag och synpunkter på hur föreningen ska skötas!

Utan att överdriva känns Karlskrona som en mycket värdig nykomling till allsvenskan. Det är rent av så att undertecknad blir rätt imponerad av hur drivna de är - redan. Det uppvisar ett helhetstänk som är avundsvärt.

Så, Välkomna Karlskrona, och må ni få ett helvete:)

1 kommentar:

  1. Thank you for a very interesting article. I greatly appreciate the time you take to do all the research to put together your posts. I especially enjoyed this one!!
    Headhunter Stockholm

    SvaraRadera