8 april 2012

AIK ut och AIK vidare

Det gick inget vidare för AIK mot Skellefteå AIK. Respass ur hockeyslutspelet. När det väl gällde gällde det på för mycket. Att laget(AIK),som levt otroligt högt på några få spelares prestationer samt en grym lagmoral, fick se sig besegrade av ett skickligare lag i form av Skellefteå var inte helt oväntat. Denna gång dock med ett synbart stöd av zebrorna som tävlade i att blunda för vissa förseelser. 

Har man varit in på Golden Hill under detta slutspel, och det har jag, så har man tagit del av Gnagarnas unisona klagovisa mot hela den Svenska domarkåren. Till en början tyckte jag det var mest patetiskt, larvigt och ett uttryck för dåliga förlorare. Men över tid, sett till alla sju matcher, är jag böjd att hålla med. I alla fall lite. AIK har inte haft fördel av domarnas bedömning i sina matcher mot Skellefteå. Så enkelt är det. Eller så dumt!

Men att de ska finnas någon konspiration från domarna mot AIK som förening är bara grundlöst och befängt. En synnerligen spatiös beskrivning av domarnas försök att efterleva sitt eget regelverk. Så det så. Punkt!

Oavsett Zebrornas påverkan på ovanstående matchserie har den varit synnerligen spännande att följa. Täta, tuffa, roliga, ärliga, matcher mellan två lag som turades om att visa upp sina respektive slagstyrkor. Tack för det, säger jag bara, och lycka till nu mot Brynäs alla skoterraggare...

Skickar en tanke till Black Boris som bussade sig tur och retur till renbeteslandet. Starkt jobbat!3 kommentarer:

 1. Jag måste säga att du på ett välbalanserat och ödmjukt sätt förstår och återger situationen som en gnagare har sett på matchserien mot SAIK. Visst är det så att många ser oss som dåliga förlorare för att vi skyller på domarna. Fast som gnagare, med årskort sedan 98, och missat få matcher hemma, så brukar jag faktiskt hålla med domarnas åsikter. Både vad gäller utvisningar mot oss och för oss. I slutserien har det dock varit för instabila bedömningar där domarna så att säga "sparat" till utvisningar. DVS t.ex. tre små crosschechingar gett en utvisning. SAIK hade troligen vunnit serien enbart genom deras fantastiska spel, men utvisningarna blev ändå till fördel under serien vilket inte känns sportsligt ok. Du ska ändå ha ett tack för dina välbalanserade bedömningar i matchserien. Det är professionellt att kunna hålla på sitt lag men ändå säga att det var till till annans fördel. Dags för Silly! /alla_hatar_oss

  SvaraRadera
 2. Även en blind kan ibland se att något är fel! Så kändes det när jag började granska mer noga hur domarna faktiskt bedömde olika situationer i era matcher mot Skellefteå.

  Men nu är gjort gjort och kan inte göras ogjort.

  Lycka till med Silly nu:)

  SvaraRadera
 3. Tack för tanken Olle. Det var fint skrivet av dig.

  SvaraRadera