4 april 2012

Kvalserien #9

Grattis Rögle och Timrå samt nästa års Allsvenska!


Så var det packat och klart för denna gång. Det blev inte oväntat Timrå och Rögle som erövrade ett gemensamt förstapris. Båda lagen har gjort en anmärkningsvärd resa genom kvalserien. Timrå, tok-jumbo i Elitserien, och totalt uträknade från möjligheten att överleva kvalserien.  Rögle som via playoff tog sig till kvalserien och där bara fortsatte att vinna de rätta matcherna. En annan vet inte riktigt vilken prestation som är störst. Kanske är Timrås en aning mer överraskande utifrån hur de genomförde kvalserien. De hittade nämligen ett perfekt sätt att spela sig  fram, match efter match, för att ta sina poäng. En vinstgivande strategi. Jag har själv sett flera av deras matcher och  förundrades hela tiden över deras förmåga att göra rätt saker - hela tiden. De var inte alltid bäst men vann - de gjorde de! Enda plumpen kom i bortamatchen mot Örebro där de fick se sig besegrade vid full tid. Imponerande starkt av Timrås tränare att få hela laget att arbeta så kolossalt hårt när det behövdes som mest. Jämför gärna med Djurgården. I mina ögon en bättre spelartrupp men med sämre styrning och ledarskap.

Man kan faktiskt dra en parallell mellan Örebro och Timrå. Både lagen förlorade sig genom sin vårsäsong i väntan på kvalserien. I Örebros fall fanns det tyvärr ingen "startknapp" att använda när det väl gällde. De tog med sig samma usla form in i kvalserien. Det fanns ingen plan B när det vanliga offensiva spelet lös med sin frånvaro. 

För oss som blir kvar till nästa säsong i Allsvenskan blev utfallet i kvalserien en vinstlott. Vi byter bort tråkiga Rögle(bara Malmö som kommer sakna dem) mot festliga Djurgården. Vi får behålla Leksand istället för att Timrå skulle trillat ned. Med lite flyt byter vi även bort Sundsvall mot Karlskrona

Med andra ord kan alla vara glada! Tja, kanske inte ES-lagen som nu får möta - Rögle!

Omgång 9:
Örebro - Rögle 1-4
Timrå - Leksand 4-2
DIF - Bofors 3-0

3 kommentarer:

 1. Som vanligt kanonbra skrivet =)
  Vi ses kommande säsong å då kanske både RödVitt och SvartGult klarar sig igenom kvalet..
  Vem vet,,, vi får leva på hoppet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt är SvartGult= AIK. Vi är ju GulSvart:)

   Radera
 2. Tror sannerligen nästa års allsvenska kommer bli något utöver det vanliga sportsligt..

  SvaraRadera