5 april 2012

Grattis AIK och AIK...

AIK - Skellefteå AIK 2-1
Har nyss avnjutit den sjätte matchen mellan AIK och AIK. Ja, ni fattar. AIK mot Skellefteå AIK. Snacka om att båda lagen verkligen bjuder till för oss tittare. Härligt att se. Hårt, tufft, fart, kämpa, stön, slagskott, och en och annan klubba i skrevet. Men överlag väldigt ärligt spel mellan två riktigt bra lag. Tycker fortfarande att Skellefteå är det bättre laget av de två men det är inget som garanterar en hemmaseger i avgörandets stund. Skellefteå kändes jämnare, tyngre, snabbare i allt de gjorde på isen men likt förbaskat stod AIK upp och lyckades pillra in tillräckligt många mål för att vinna kvällens match. Det är också en styrka.

AIK hade en handfull spelare som orkade sätta press i Skellefteås försvarszon. Skellefteå verkade ha hur många som helst. AIK hade Fasth. Skellefteå Joakim Ericsson. AIK hade Christian Sandström och Daniel Bång. Skellefteå Pierre-Edouard BellemareBud Holloway, Jimmie Ericsson, Joakim Lindström och Oscar Möller. Spelare som sticker ut lite extra. Idag fick så äntligen Robert Rosén kliva fram för sitt AIK och avgöra. Det var han väl värd efter en tids magrare insatser.

Det brukar alltid bli en massa snack om domarnas bedömning. Lagen turas om att känna sig förfördelade. I dagens match tycker jag båda lagen drabbades lika av de randiga. De utvisningar som togs var i sin ordning. Kanske borde det tagits någon fler. Men alltid intressant detta spel mellan tränare, media och domarna. Här gäller det att skaffa sig psykologiska fördelar. Sätta press. Ett spel vid sidan av spelet - typ!

Var det då en rättvis seger för AIK? Tja, det kan alltid diskuteras. Sett till spelet håller jag Skellefteå som det bättre laget i denna match men det är som bekant målen som räknas. AIK gjorde en heroisk insats hela sista perioden och lyckades hålla undan. Klarar man av att hålla undan mot ett så bra lag som Skellefteå då är man faktiskt värda segern..

Hur går det då i den sjunde och avgörande matchen? Här tror jag på Skellefteå. Fegt, ja, men sådan är jag. Gissar att det kommer vara jämt skägg långt in i matchen men till slut kommer Skellefteås bredare, jämnare, spelartrupp fälla avgörandet. Om nu inte Fasth gör en riktig idiotmatch...

Tips: 5-2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar