14 april 2015

Ny jävlar värvar vi - jag vet hur!

Till skillnad mot många andra(!) är jag inte speciellt nyfiken på vilka spelare som kan tänkas representera oss till kommande säsong. Jag är mer av den sorten att jag tacksamt accepterar de spelare som vill spela för våra färger. De spelare som skriver på kommer representera laget och bära våra gemensamma drömmar på sina axlar. Inte mer med det. Jag kan sträcka mig så långt i mitt intresse under silly season att jag när önskningar om "spelartyper". Däremot bryr jag mig föga om de kommer från Simrishamn eller Montreal. Om de är diade med spenat, hembränt, eller modersmjölk. Om de är hjulbenta, kortvuxna, eller vindögda. Det viktiga är att de gemensamt har en passion att göra sitt bästa för laget. 

Råd till sportchefen
Om jag dock ska ge vår sportchef råd om de spelartyper vi behöver till kommande säsong så föreslår jag att varje spelare som kontrakteras bör uppfylla följande kriterier:

- Bra tekare
- Vindsnabba
- Storvuxna
- Oömma
- Spelskickliga
- Fruktat skott
- Bra defensivt
- Bra avslutare
- Bra offensivt
- Bra i special teams
- Vinnarskallar
- Hatar att förlora
- Vältaliga i intervjuer

Finansiering
Det räcker bra så. Större är inte min kravbild, helt enkelt. Kan Niklas Johansson ragga upp fyra, fem, sex spelare av denna dignitet tror jag banne mig vi kan hoppas på en spännande säsong 2015/16. Hur ska då allt detta finansieras kanske vän av ordning undrar? Busenkelt. Snacka med Niklas Lidström. Han har kulor så det räcker och blir över. Kan lätt slänga in några 10-tal millar utan att det syns i eget bokslut. Genialt, tycker jag. Att visa lite klubbhjärta är det minsta man kan begära. Eller hur? Nu går vi till SHL, hand i hand, och lever lyckligt i alla år.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar