17 januari 2015

Rögle, en skön seger!

Västerås - Rögle BK 2-1 (straffar)
Tisdagens match i ABB Arena mot Rögle BK var enligt mitt tycke en mycket bra match. Två lag som strävade efter att spela en rejäl och fysisk ishockey över hela banan. Två lag som såg både snabba och tunga ut i sina aktioner på isen. Men störst, starkast och snabbast var Gulsvart. Från nedsläpp till det att Hesa Fredrik blåste för full tid. 

1-0
Det enda som saknades i denna förträffligt väl genomförda match var fler mål på alla de chanser som skapades. Spelmässigt har vi troligen inte gjort det lika bra på hela säsongen som vi gjorde under sextio minuter i denna match. Spelarna lyckades hålla energin, farten, intensiteten uppe i byte efter byte och bara malde på mot Rögles kasse. Trots att rätt massivt spelövertag redan från första nedsläpp dröjde det fram till matchminut 28 innan vi äntligen kunde spräcka målnollan. Och vilket mål sedan! Spel i powerplay och efter att pucken passats runt några gånger i Rögles zon skickade Robin Jacobsson ett långt pass parallellt med blålinjen över till Nick Angell som laddade och fick iväg en ruskig kanon som smet in i bortre krysset. Så vackert, så välförtjänt!

Skottstatistiken efter första perioden: 11-2
Skottstatistiken efter andra perioden: 17-8

1-1
Rögle var inte alls ofarligt trots vår dominans spelmässigt. De lyfte upp spelet i kortare sekvenser då och då och lyckades allt som oftast få till aviga och svåra avslut mot vår kasse. Gärna avslut från backar som lyfte in puckar mot en hög av spelare framför mål. En taktik som till slut bar frukt då man i tredje perioden lyckades med sitt uppsåt. Andreas Lilja sköt ett skott från blå mot Jakob Lilja som lyckades med konststycket att skarva pucken vidare mot och förbi Jonas Fransson i hemmamålet. Ett mål som kom "från ingenstans" då vi såg ut att ha fullständig kontroll på händelserna. En liten kalldusch då vi alla bara satt och väntade på att hemmalaget skulle dra ifrån målmässigt. Rögle försökte, naturligtvis, lyfta upp sitt spel för att ta hem alla tre poängen i matchen men även fortsättningsvis var det vi som stod för det mesta och det bästa. När det återstod fem minuter av matchen fick vi chansen att spela ett powerplay som dock inte gav utdelning.

Skottstatistiken efter tredje perioden: 13-7
Skottstatistiken totalt:42-19

Matchen gick till sudden där vi var närmast att hitta lägen för ett avgörande. Dock resultatlöst. Straffar fick avgöra denna tillställning.

0-1
Jesper Jenssen grundlurade Jonas Fransson genom att hålla inne skottet i det längsta för att sedan mycket snyggt bara "lyfta" in pucken i ena krysset. 

1-1
Stefan Gråhns skrinnade fram med bra fart, gjorde en skottfint, och avslutade med en elegant dragning som lurade bort målvakten.

2-1
Dustin Johner gjorde inget misstag. Bra fart, liten skottfint, dragning, och pucken säkert i mål!

En otroligt skön seger även om det bara blev två poäng. Matchen hade lite av "slutspelskaraktär" och jag är oerhört glad och stolt över lagets insats. Självklart kan man vara lite missnöjd över den magra målskörden sett utifrån alla de chanser vi skapade, men, just attityden, inställningen, var charmant. Till våren, när allt ska avgöras, är det just denna inställning som kommer bära laget. Det kommer bli många täta tuffa matcher där avgörandet faller först i slutfasen av matcherna. I denna match visade Gulsvart att man har de flesta verktyg för att utmana alla lag i denna serie över sextio minuter....

Rögle såg aningen kantiga och stela ut under stora delar av matchen. Inte alls samma flyt i spelet som de normalt brukar kunna visa upp. Dock finns det i laget tillräckligt med potential för att även de ska kunna vara med och nosa på en plats till SHL fram på vårkanten. De gånger laget gick fram och försökte skapa tryck i offensiven syntes tydligt att Rögle har tillräckligt med finess, teknik och tyngd för att bli en mycket tuff motståndare....

Men, denna gång var vi bättre. Ett nummer större. Mycket skönt att se.

Lite statistik:
http://stats.swehockey.se/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar