10 januari 2015

Björklöven borta...
Dags så för tredje mötet med Björklöven denna säsong. Som vanligt lika ovisst. Trots att vi själva har bra form och överlag spelar väldigt stabilt finns inget som säger att det blir tre poäng idag. Alla matcher i denna serie är ungefär lika oförutsägbara och svårtippade.

Trots blandade resultat spelmässigt för Björklöven denna säsong är de fortfarande med i kampen om en placering bland det åtta främsta. Deras senaste insatser är:

Asplöven - Björklöven 4-5 (2-1, 2-0, 0-3, 0-1)
- Löven gjorde en stark upphämtning i sista perioden för att sedan vinna i sudden.

Björklöven - BIK Karlskoga 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
- BIK lyckades vinna först på straffar.

Timrå - Björklöven 3-5 (1-1, 2-0, 0-4)
- Löven gjorde en formidabel vändning i den sista perioden.

Oskarshamn - Björklöven 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
- Oskarshamn vände matchen till sin fördel i den sista perioden.


Under samma tidsperiod har vi förlorat hemma mot KHK, borta mot BIK men även vunnit borta mot Malmö och hemma mot AIK.

Björklöven har inkasserat sex poäng på sina fyra senaste matcher och har därmed samma poängform som vi har. 

Det intressanta med Björklövens matcher är det faktum att avgörandet tycks ske i den tredje perioden. Både mot Asplöven och Timrå lyckades man ösa på och vända matcherna till sin egen fördel. Ett tecken på att det finns en bra lagmoral samt vilja att inte ge upp. I den senaste matchen borta mot Oskarshamn räckte tydligen inte krafterna till då situationen blev den omvända. Detta en aning uppseendeväckande då just Oskarshamn tidigare flera gånger säckat ihop fullständigt just i den sista perioden.

Hur ser det då ut i statistiken mellan lagen?

Powerplay:
Västerås: 29:29%
Björklöven: 15:56%

Boxplay:
Västerås: 79.73%
Björklöven: 77,78%

Målvaktsspel:
Västerås: 2,28 insläppta/match, räddningsprocent 90,99%
Björklöven: 2,64 insläppta/match, räddningsprocent  91,06%

Gjorda mål:
Västerås: 100
Björklöven: 82

Insläppta mål:
Västerås: 85
Björklöven: 102


Med tanke på att Löven spelare både för att undvika negativt kval och för att nå topp åtta så kommer de säkert vara väldigt motiverade till att vinna matchen. Man kan, utan att överdriva, påstå att de behöver vinna mer än oss. Även om vi inte bör förlora denna match är vi i det läget att en förlust inte är en katastrof. Frågan är då om det blir motivation som slår klass i dagens match? Med tanke på hur vi spelat de senaste omgångarna, trots viktiga spelare borta pga skador, så är jag dock väldigt hoppfull. Det känns som om det just nu finns en trygghet i laget, i spelet, som gör att vi kan hantera frånfället av några viktiga spelare på ett alldeles utmärkt sätt. Vi spelar helt enkelt lite "smartare" nu än vi gjorde tidigare under säsongen. Vi värderar våra lägen bättre. Vi spelar enkelt när det så behövs och sticker iväg offensivt i rätt lägen.

Dessutom är min bestämda uppfattning att vår defensiv, över hela banan, stadigt bara blir bättre och bättre vilket gör det defensiva arbetet i egen zon så mycket enklare.

Om jag ska tippa så tror jag det blir på detta sättet.
Björklöven - Västerås 2- 6 (1-2) (1-2) (0-2) 


Nu åker vi...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar