24 januari 2015

Seger mot Asplöven...

Asplöven - Västerås 1-3
Såg inte en minut av matchen. Valde helt enkelt att följa den på distans via olika medier. Känslan jag fick var att matchen som sådan var ganska slätstruken men att vi lyckades med det som är viktigast. Vi gjorde fler mål än våra motståndare. Svårare än så behöver det inte vara.

Läser man de efterhandsrapporter som finns får jag intrycket av att vi fortsatt spelar stabilt, gör få misstag, och för tillfället rätt skoningslöst utnyttjar lägen som dyker upp. Dessutom spelade tydligen Jonas Fransson väldigt bra när det behövdes som mest. 

Det som är lite extra kul är givetvis att Mathias Bromé fick hänga en kasse. Så han förtjänar detta. Även Linus Svedlund höll sig framme och petade in en puck. Två stycken unga spelare som under en räcka av matcher presterat på en jämn och hög nivå som nu fick utdelning. Det tackar jag för.

När sedan Eddie Davidsson styrde in Jonas Jonssons backskott till 3-1 var på något sätt cirkeln sluten. Det var lite av "doldisarnas" afton. Spelare som inte allt för ofta förekommer i poängprotokollet fick kliva fram. Det visar på ett starkt kollektiv som inte står eller faller med att några stjärnspelare måste leverera.

Det enda som inte var bra, ur min synvinkel, är att vi inte lyckades utnyttja något av våra lägen i powerplay. En spelform som bara måste fungerar klanderfritt i kommande matcher. 

0-1 (EQ) VIK 86. Bromé, Mathias (3)
79. Montpetit, Brock
72. Svedlund, Linus

1-2 (SH1) VIK 72. Svedlund, Linus (3)

1-3 (EQ) VIK 80. Davidsson, Eddie (9)
83. Johner, Dustin
20. Jonsson, Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar