29 juli 2013

AIK - SSK - Leksand å lite Almtuna

Inom kort drar försäsongen igång. På söndag, den 4/8, kommer som vanligt några tusen Västeråsare samlas i ABB Arena för en avslappnad tillställning. Nya och gamla spelare ska visa upp sig för sina trogna supportrar. Det blir en blandning av lek och allvar. Lite trix, lite jox, och lite box(Mårtensson).

Enligt rykten kommer två NHL-proffs vara delaktiga. Både Patrik "Bulan" Berglund och Mikael "Mickis" Backlund kommer närvara. Dessutom Stefan "Zeke" Warg. De tre förstärker det "vita laget" som består av alla nyförvärv. Stort!

- Själv är jag minst lika nyfiken på kanelbullarna som på nyförvärven!

AIK
Och tänka sig! Bara några dagar senare drar laget iväg till Märsta, utanför kungliga huvudstaden, och spelar sin första träningsmatch mot anrika AIK. Datum för matchen är den 10/8 klockan 16:00. Det blir mycket intressant. AIK tippas, som vanligt,  få det svårt den kommande säsongen. Lagbygget skrämmer inte inte ens det minsta barn. Avsaknaden av riktigt bra spetsspelare lyser med sin frånvaro. Det blir till att lita på laganda, klubbhjärta, och ett jävla hårt slit ute på isovalen. 

Vi, Västerås, har däremot fyllt på med massor av spets sett till tidigare säsonger. Det kommer med andra ord att bli oerhört intressant att se denna kraftmätning mellan ett tippat topplag(!) i hockeyallsvenskan mot ett tippat bottenlag(!) i SHL.

SSK
Bara tre dagar senare, den 13/8 klockan 19:00, smäller det igen. Då möter vi ännu ett klassiskt lag. SSK kommer på besök till ABB Arena. I denna match blir det till att visa vem som bestämmer. Sätta agendan inför framtida möten i seriespelet. Förra säsongen hade vi fasligt svårt att betvinga SSK. Lika bra att platta till ordentligt på en gång nu. Visa vart skåpet ska stå, typ!

- Förhoppningsvis finns det fräscha kanelbullar till denna fight. Inte bara fjolårets!


Almtuna
Ja, ja, detta AIS igen! Tycks ha blivit en tradition att möta detta gäng under försäsong. Varför, kan man fråga? Matchen går av stapeln i Gränbyhallen den 15/8 klockan 19:00. Handlar det om att visa upp denna skräckarena för alla nyförvärv? Klarar de av att spela i Gränbyhallen så klarar de av allt, typ!


Returmatch mot SSK den 20/8 i Gnesta(!). Då får vi chansen att tvåla till Kringlorna igen. Bra bra!


Leksand
Det har blivit till en vana att vi möter LIF under försäsongen. Så även denna gång. Och åter kommer matchen spelas i Hedemora, av alla ställen. Den 22/8 klockan 19:00 smäller det. Även denna match kommer bli väldigt intressant att följa. Leksand med sin nyblivna status som Elitserielag(SHL) med en ganska beskedlig trupp ställs mot ett stjärnspäckat(!) Västerås. Toppen mot botten igen(?). Toppen av HA mot botten av SHL. Som vanligt blir det intressant att höra kommentarer efter matchen från Leksingarna:

Alternativ 1:
- Det gjorde inget att vi förlorade för det var bara en träningsmatch!
Alternativ 2:
- Fy fan vad dåliga vi var! Förlora mot ett pisslag som Västerås! Vi kommer åka ur direkt om vi inte värvar tolv tjecker...


Försäsongen avslutas med en träningsturnering i Umeå(30-31/8) och därefter en match mot regerande Svenska mästarna Skellefteå den 5/9. Matchen mot SAIK spelas på bortaplan.

Nu kör vi!



3 kommentarer:

  1. Matchen mot Almtuna spelas faktiskt i Sala GurkOlle: http://www.almtuna.com/nyheter/x3rawng4ln

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för den rättelsen! Lite rörigt med info om spelplatser. Eller också är det jag som fattar trögt:)

      Radera
  2. Tror på det sista då det stått klart att den skulle spelas i Sala sedan träningsmatchen offentliggjordes. ;)

    SvaraRadera