14 juli 2011

Tjat!

Ge oss - Nu!


Hur man än vrider och vänder på den trupp vi har just nu så kan man inte komma ifrån faktum: - Vi saknar minst en center. Kanske fler!

Det vimlar av forwards i truppen men ytterst få som kan anses som naturliga centrar av den dignitet som krävs för att ro hem en topplacering den kommande säsongen. Rätta mig gärna om jag har fel! Här behövs centrar, i första och andraformationen, som går in och vinner tekningar både offensivt och defensivt. Inget annat duger. Helst ska de ligga på en tekningsprocent på +60% och  inte en droppe mindre. Det är en ohygglig skillnad på att erövra pucken direkt vid tekning, och starta anfall, istället för att behöva jaga ifatt gummit över hela rinken. Energiläckaget blir enormt i det senare fallet.

Med andra ord är bra centrar/tekare lagets viktigaste spelare.

Självklart är jag väl medveten om att ett lag som Gulsvart befinner sig långt ned i näringskedjan när det gäller att locka till sig centrar av klass. Vi har varken de sportsliga eller ekonomiska möjligheterna att  locka till oss "stjärnor". Men vad fan! Drömma kan man väl få göra?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar