9 juli 2011

Spekulationer

Nu har det börjat dyka upp allt fler inlägg på diverse bloggar, forum och andra medier där man försöker sig på att sia om den kommande säsongen i hockeyallsvenskan. Rent allmänt kan man konstatera att alla vet precis lika lite om hur det kommer att sluta. Dock finns det en röd tråd i det gemensamma resonemanget: Malmö och Örebro kommer gå som tåget mot kvalserien! Övriga lag får kämpa om resten/erna och i vanlig ordning kommer Sundsvall  hjälplöst sist.

Finns egentligen inget att anmärka mot denna profetia då den är nog så sannolik som något annat. Båda ovan nämnda lagen ser väldigt stabila ut. Nu återstår bara att spela om poängen. 

När det gäller Gulsvart så vet jag inte riktigt vilket ben jag ska stå på. Fågel, fisk eller mitt-i-mellan? Tycker nog vi har en drös med intressanta spelare att ställa på is denna gång. Frågan är bara om Herr Waltin har förmågan att få ordning på truppen innan serien startar. Hinner han verkligen hitta rätt med formationer? Jag är tveksam till detta. Men det vore roligt om de flesta bitar faller på plats redan efter några omgångar av seriespelet så vi slipper vänta till omgång 40(!) innan kollektivet Gulsvart börjar producera.

Trots detta anser jag att vi ska kunna husera strax efter de topptippade lagen. Kan vi hanka oss fram på en hedervärd 4 - 6 plats i serien vore det mumma. Det skulle generera välbehövligt extra intresse och bidra till en  mer gynsam publiktillströmning.

- Egentligen anser jag inte vi ska anse oss riktigt nöjda med mindre än att vi når kvalserien - varje år!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar