27 juli 2011

3,4,5,6 eller 7

Ungefär så kan man beskriva vad gemene man tippar vårt kära Gulsvart. Vi kommer klara minst playoff denna säsong om man ska tro den samlade "expertis" som finns på olika forum och vanlig dagsmedia. Vi anses rent generellt som ett mycket "stabilt" allsvensk lag men utan de ekonomiska muskler som behövs för att hota om en direktplats till ES. Och det skall erkännas att det ligger en hel del sanning i det. 

Gemensamt för de som har synpunkter på vår trupp är att de efterlyser lite mer tyngd, eller spets, för att vi ska bli riktigt att räkna med. Framför allt anser man att vi är lite svaga på våra centerpositioner. Inte heller det ett argument som kan sägas vara utan substans. Vi är i behov av en bra center. 

Däremot anser samma experter att vi har en hel del lovande unga spelare som kan blomma ut och bära laget ganska långt. Det låter bra. Men vi ska självklart inte förvänta oss att de unga lovande spelarna ska bära laget. De ska helst/istället vara ett komplement till de mer rutinerade spelarna i truppen. Vackert så. Komma in och röra om, ställa till det, panga in ett och annat mål, och sedan andas ut. 

Att vi har ett bra målvaktspar är de flesta ense om. Det kan bli nog så viktigt i en lång serie. Om en målvakt dippar så har man en reserv att stoppa in som är minst lika bra. Ja, det kanske var lite mysko formulerat det sista men jag tror ni alla förstår hur jag menar:)


Sticker ut hakan redan nu och pekar på tre spelare som verkligen måste lyckas i Gulsvart:

- Lars Johansson (Ny från Mora)
Kan Lasse komma i närheten av det spel som han visade upp i förkvalet förra säsongen, ja, då har vi goda chanser att återigen bli det "tätaste" laget i serien. Och det vet alla: - Släpper man inte in mål är det liksom lättare att vinna...

- Mikael Zettergren (Ny från Mora)
Genuin avslutare med bra fart på rören. Kan Mikael fortsätta att sätta puckarna i nät så finns här goda möjligheter till vinst mot de flesta lagen. Spelvändningar kan bli nyckeln i jämna matcher. Med så många spelskickliga backar borde Mikael få en eller annan pass att kontra på..

- Per Helmersson
Kan Per hålla samma nivå hela denna säsong som han gjorde under slutfasen av förra - jag då har vi en klassback att lita på. Per kan även lägga en och annan offensiv passning.


(När det gäller Broc Little, Jonte Berg, David Lundbohm vill man se lite matcher innan man tar ställning)



3 kommentarer:

  1. Tjenare!

    Hur ligger dina tankar till att kanske börja ta kort från matcherna till kommande säsong (läktar/spelar bilder)

    Tror det skulle ge dig ännu högre besökarstatistik!

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Hm! Nu är jag inte ute efter att få så mycket "träffar" som möjligt på Bloggen. Den drivs mest i ett syfte - att roa mig själv:) Men, man vet aldrig. Tekniken finns och med lite god vilja kan man kanske ordna med några bilder...

    SvaraRadera
  3. Det är sant, tänkte väldigt mycket fel!
    Men det skulle vara coolt i alla fall!

    Du förstår säkert min tanke!

    Snart ispremiär!

    Mvh

    SvaraRadera