16 maj 2011

Sverige - Finland

Finland när det är som bäst!


Det blev platt fall - minsann. Sveriges unga Tre Kronor hade inte tillräckligt med pondus för att stå emot den Finlänska tyngden och rutinen. På det hela taget tycker jag matchen var riktigt blek och uddlös. Två lag som tog ut varandra under långa stunder. Få målchanser skapades. Tillknäppt och avvaktande. Så plötsligt fick finnarna sina lyckaminuter och matchen var över..

Inte mycket att säga om. Tre Kronor räckte inte till på långa vägar när det verkligen gällde. Men. Det är inget jag grämer mig över. Hade vi vunnit så vadå? Att vinna mot Finland är ingen större merit! För våra grannar i Öst var det desto viktigare att vinna. De vinner som bekant väldigt sällan något så det var dem väl unnat denna gång. Tycker i alla fall att Mårts gäng kan känna sig stolta över sin prestation. Ett ungt och på många sätt väldigt oerfaret lag som tog sig ända till final. Inte dumt, inte dumt alls..

För övrigt vill jag fortfarande inte kommentera det gulsvarta lag som håller på att utformas till nästa säsong. Det återstår någon enstaka värvning innan truppen är spikad och klar. Först då kan man börja "rota" lite och försöka sig på att sia om eventuella sportsliga framgångar. Då vet man även hur våra motståndare har rustat. En sak står i alla fall klar: - Det blir ett jävla race kommande säsong om platser ovan strecket till playoff...

Undrar dessutom hur det blir med Fleury? Luleå eller inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar