14 maj 2011

Power-Brake

I den kommersiella TV-världen är denna tingest tittarens bäste vän...


Så har man snart genomlidit(!) ännu ett VM som sänts i en kommersiell tv-kanal. Ska man skratta, gråta eller bara ge upp? Kanske handlar det bara om en generationsfråga. Det är bara vi äldre tittare som misströstar över hur en sändning rumphuggs, snuttifieras, stannar av, under en match. Kanske är det bara vi "gamlingar" som irriterar oss över allt det som vi missar då matchen/er plötsligt bryts för viktiga(!) meddelanden i form av reklam eller påannonser om andra program som sänds i den kommersiella kanalen. 

Vid åtskilliga tillfällen, under detta VM, har sändningen avbrutits vid avblåsning trots att det "händer" en hel del intressanta saker på isen.  Ofta handlar det om mer eller mindre omfattande bråk efter en målvaktsräddning. Ett bråk som ofta mynnar ut i en eller annan utvisning. När man som tittare "kommer tillbaka" ser man plötsligt att det ena laget är reducerat till fyra man. Däremot är det inte alls givet att kommentatorerna ger oss en bild av vad som föranledde denna utvisning. Istället får vi nöja oss med att " de ena laget drabbats av en utvisning". Det känns - så där - typ!

Själv sitter jag numera på helspänn och bara väntar på ett power-brake. Jag har rent av blivit lite nojjig på kuppen. Så fort det kommer en avblåsning greppar jag krampaktigt tv-kontrollen för att snabbt kunna byta kanal under reklamavbrottet. Men se, inte kommer det något avbrott! Kontrollen tillbaka på bordet och man slappnar av. Bara för att i nästa ögonblick inse att NU kom reklamen! Man kastar sig fram efter kontrollen och byter till Statstelevisionen. Njuter av att följa en dokumentär om den samiska hemslöjdens utbredning i Sverige. Tänk så skönt. Inte ett power-brake så långt ögat når! Men så måste man in i den kommersiella  dyngan igen. Och minsann. Har inte det ena eller det andra laget passat på att kruta in ett mål medan man satt och förundrades över lappsmidet! Så kan det gå...

För övrigt begriper jag mig inte på varför det kallas power-brake? Vad betyder det? Kraft-paus? För vem? Med tanke på dessa återkommande pauseringar i matcherna är jag inte det minsta imponerad av att vissa spelare klarar av att spela 30 minuter under en match. Hur svårt kan det vara då matchen avbryts var 5:e minut för en extra minuts vila?

Om man hårddrar det hela så kan dessa power-brakes vara förklaringen till att allt fler spelare kan förlänga sina karriärer i NHL. Inte så konstigt att de orkar då de i princip sitter och vilar 3ggr så länge som de spelar numera. På fem minuters klocktid hinner en spelare göra två byten á 45 sek och belönas sedan med 3 minuter och 30 sekunders vila! Kanske dags att lägga ned försäsongsträningen?

Nej. Jag tycker det är mest elände med alla dessa avbrott där vi tittare hela tiden blir lurade på massor av intressanta händelser i en match. På något sätt försvinner mycket av "känslan". När dessutom kommentatorerna flåsar iväg sina kommentarer i expressfart för att hinna innan reklaminslaget känns allt väldigt parodiskt. Mer än en gång klipps deras inlägg av mitt i en mening...

Nu återstår dock bara en match att plåga(!) sig igenom. Det gäller bara att ALDRIG släppa greppet om fjärrkontrollen..

2 kommentarer:

  1. Då det ändå är så många avblåsningar pga ojust spel, så varför powerbrake?

    SvaraRadera
  2. Wow! I'm basically impressed by the way you detailed out just about almost everything. It's definitely going to assist me a fantastic deal. Thanks for sharing your thoughts so clearly.

    Hydro-boost Brakes

    SvaraRadera