23 september 2017

Fylle-gubbe, äppelkaka, duggregn och seger..

Köpings Intro - duschdraperiet Köping - Västerås 2-5 (1–2, 1–3, 0–0)
Så var man i Köping igen. Det vankades ännu ett länsderby i hockeyettan. Senast vi mötte Köping, under försäsongen, städade vi av dem med 12-1. Köping gjorde då sitt enda mål i matchens sist a skälvande minut. 

Idag blev det inte riktigt lika enkelt. 

Inledningsvis fick jag stå i duggregn och invänta att någon behagade att öppna dörren till hallen och släppa in. Länge sedan sist om man säger så. Länge sedan man köat en timme före nedsläpp. Detta helt i onödan, skulle det visa sig. Vi var där ohemult tidigt då ryktet förtäljde att det skulle bli lapp på luckan och inget förköp erbjöds. Så blev inte fallet. Lapp på luckan, alltså. Det var tvärtom ganska glest med folk med tanke på matchens dignitet. Tror det till slut kom in runt 600 personer i en hall som rymmer 800. Skandalöst dåligt, om du frågar mig. 

Introt till matchen var i sig värd en femma att uppleva. I ena hörnet av hallen, där ismaskinen  kommer in, hängdes något som kan liknas vid ett duschdraperi upp. Blått och fint var det. Därutöver ställdes en liten fyrkantigt låda ut på isen. Som på en given signal började man spela hög musik och Köpings spelare gjorde entré genom nämnda duschdraperi samtidigt som den lilla lådan på isen plötsligt började pysa och  ge ifrån sig små rökpuffar. Väldigt maffigt, tycker jag. 

Till denna uppvisning avnjöt jag gott kaffe och dammsugare. I avsaknad av kanelbulle får allt annat duga. 

Men det var inte slut på upplevelser med detta magnifika intro. Nej då. Precis till matchstart fick jag sällskap på min högra sida av en äldre gentleman som sluddrande förklarade att han bodde i Köping. Det var  iofs intressant. Lika intressant var doften av finkel som han frikostigt bjöd på. 

Nåja, nu till själva matchen. Om den finns inte så mycket att säga. Så jag säger inte mer. Däremot kan jag berätta att den tidigare nämnde gentlemannen som doftade av skogens likör råkade ut för en mindre malör i den första periodpausen. Det var tydligen något med balansen. Han hade oturligt nog dråsat omkull och tagit emot sig med, näsan! Som tur var fanns ambulanspersonal tillgänglig som kunde både lappa och laga. Såg honom senare och han såg då ut att vara vid god vigör. De är ett tufft släkte, Köpingsborna.

Hm, något lite kan man kanske berätta om matchen. Vi tog ledningen med 2-0 och hade egentligen stängt dörren för Köpings ambitioner att vara med och leka. Men, men. För mycket kladd med utvisningar bjöd Köping en möjlighet att komma ifatt. Två gånger om lyckades de reducera p.g.a vi själva drog på oss rätt klantiga utvisningar.  Nu spelade detta inte så stor roll då vi relativt enkelt vände tillbaka matchen till vår fördel genom att själva utnyttja våra powerplay. Efter två spelade perioder hade vi fördel 5-2 och segern i en liten ask. Den tredje perioden spelades av. Inte mer med det.

Upptäckte i periodpaus två att de sålde hembakad äppelkaka i kafeterian. Jävligt mumsigt, vill jag påstå!

Kan även meddela att jag konverserade med annan Köpingsbo i samband med mitt besök på toaletten. Han hade förövrigt en lustig liten hatt. Dessutom någon form av fobi, berättade han. Pissränne-fobi! "Det bara låser sig", berättade han! 

Okey då. Lite mer om vår insats.

Den var inte så värst!

Det känns som om grabbarna i laget vet precis hur mycket de måste ta i för att hantera motståndet på isen. För oss som står på sidan om kan det uppfattas som både lite lojt och oinspirerat stundom men det är sannolikt en illusion. De gör vad de ska. 

Vi får inte glömma bort det faktum att alla lag vi möter sannolikt kommer göra sina bästa prestationer mot just oss. Vi är den stora elaka draken som alla vill dräpa. Lite som när Finland mötte Sverige i Hockey-VM under 70 och 80-talet. De hade en förmåga att spela absolut på toppen av sin förmåga i möten mot oss för att därefter lägga sig platt mot övrigt motstånd.

Så länge våra motståndare målmässigt hänger med får vi räkna med att de kommer kämpa skiten ur sig. 

Idag var det fenomenal utdelning i powerplay som avgjorde. Alltid något att ta med sig till nästa match, och nästa. 

------------------

0–1 (2.10) M Mattisson (A Lidström, Jansson)
0–2 (14.09) F Johansson (A Lindelöf, J Skiöld) fem mot fyra, 
1–2 (17.53) E Forsberg (D Lennartsson, R Sundlöv).
2–2 (1.22 ) A Svensson (M Viitanen, E Eriksson) fem mot fyra
2–3 (7.03) K Källström (N Lehmann, R Nilsson)  fem mot fyra
2–4 (16.25) R Nilsson (N Lehman, O Pettersson) fem mot fyra
2–5 A Lindelöf (J Skiöld, F Hetta)  fem mot fyra.

Tredje perioden: –.

Skott: 28–43 (10–16, 9–16, 9–11).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar