17 september 2017

Hur gick det?Roade mig med att kolla in dagens resultat i Hockeyettan Västra och blev förvånad över några resultat. 

Enköping - Grums 1-2
Enköping fick bara med sig en poäng i hemmamötet mot nykomlingen Grums. Det var säkerligen en missräkning. Dessutom kom Enköpings kvittering till 1-1 med bara sekunder kvar av matchen. I sudden vann sedan Grums. Med tanke på Enköpings resultat under försäsongen hade jag själv räknat in en stabil hemmaseger. De vann två matcher mot Visby/Roma som exempel. 


Skövde - Surahammar 6-0
Skövde tvålade till Surahammar. Ett Sura som påstår sig ha ett mycket bättre lag än förra säsongen. (De lever fortfarande högt på insatsen mot oss när vi möttes i Cupspelet i Köping). Kanske dags att inse verkligheten? Det är skillnad på försäsong och riktiga tävlingsmatcher, typ! Gissar att Sura nu laddar ordentligt inför vårt möte på onsdag. Enligt dem själva hade de "massor av chanser" mot Skövde som de brände. Kollar man in statistiken från matchen så vann Skövde skotten med 43-26. Känns som hemmalaget hade viss dominans.


Borlänge - Lindlöven 2-5
Kanske den största skrällen denna omgång! Borlänge som tippas vara med i toppen gick på pumpen direkt. Visserligen vann man skotten med god marginal men det gäller ju att få in pucken, som bekant. 


Köping - Forshaga 7-4
Se där! Köping som var klapp-usla när vi slog dem med 12-1 under försäsongen tog en premiärseger. Men det satt hårt åt. Nykomlingen Forshaga var med i matchen nog så länge. Det stod 5-4 till hemmalaget i mitten av tredje och Forshaga hade rejält häng. Men, två utvisningar senare, för Forshaga, så hade Köping stängt matchen.


Arboga - Kumla 4-6
Arboga gick även de på pumpen i premiären. Tänkta bottengänget Kumla lyckades skicka in fyra(4) puckar i den sista perioden och vända 2-4 till 6- 4! Man gjorde fyra mål på knappt sju minuter i slutet av tredje. Vad hände där? 


Summerar man omgången så blir man inte klokare för det. Jo, kanske lite. Skövde är sannolikt ett hyggligt hockeylag. Nykomlingar och tänkta bottengäng firar triumfer tidigt i serien för att sedan dö lite stillsamt. Tror personligen Arboga kommer hänga med i topp fem. Bara så du vet. 


Nu väntar match borta mot Surahammar. Ett lag som naturligtvis inte ska kunna rubba oss. Dock får vi räkna med fullt ös medvetslös från Sura inledningsvis. De kommer gå ut hårt, hoppas på utdelning, för att sedan försöka hålla ut. Men med massor av tillresta Gulsvarta supportrar kommer det bli en hemmamatch, fast i annan lokal. Sura får trösta sig med publikrekord(!) och sälja kanelbullar som fan.


I övrigt konstaterade jag att Kristianstad fick torsk i bortamötet mot Hanhals! Det gjorde inte ont, inte ont alls..På återhörande..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar