15 september 2016

Stryk i premiären...
Förr i SHL

Västerås - Modo 1-4
Det blev inte helt oväntat förlust mot Modo. Med tanke på vår skrala försäsong var inte förhoppningarna hos mig direkt skyhöga. Trots förlusten vill jag ändå peka på saker som såg bättre ut än förväntat. I spelet fem mot fem såg det stundtals rätt okey ut. Det var inte bra i varje byte men då och då synkade spelet och vi kunde skapa lite chanser och tryck mot Bjurö i Modokassen. Visst såg jag att flera spelare ännu inte hittat den optimala tajmingen i sitt sätt att hantera puck och klubba eller positionera sig på isen. Trots försäsongsmatcher behövs nu ett antal tävlingsmatcher för att hitta rätt tempo i allt som ska utföras. 

Att dela ut spelarkritik redan efter en första match är inte lätt. En spelare som stack ut lite mer i denna match var gamle Niklas Lihagen. En spelare som inte fick ut så mycket av sitt spel under föregående säsong. Desto roligare då att se hans kraftfulla framfart i gårdagens match. Med lite flyt hade han på egen hand satt oss i förarsätet med mål på sina chanser. I övrigt måste alla spelare upp en nivå till. Inte mer med det.

- Kul även för Markus Persson att få hänga en kasse. Där förväntar jag mig dock än mer än vad som visades denna match. Har höga förväntningar på den grabben. 

Om Bjurö stundtals var fenomenal i Modos kasse var vår egen Lundberg inte så långt efter. Gjorde flera fina ingripande som lovar gott. Dock en liten plump att släppa igenom Modos 3-1 mål. Kompenserade visserligen genom att rädda några frilägen men just 3-1 målet blev det som fick matchen att slutligen väga över till Modos fördel. 

- Denna säsong kommer vi som aldrig tidigare vara beroende av målvakter som räddar både möjliga och omöjliga lägen!

Vad ska man då säga om Modo? Tja, de var inte bättre än oss i spelet fem mot fem men hade däremot ett betydligt vassare spel i powerplay samt ett bättre, mer aggressivt spel, i eget boxplay. Vill Modo aspirera på en topplacering i tabellen behöver de kamma till sig lite.

Det känns i många stycken väldigt annorlunda att se vårt defensiva spel nu mot förr. Inte alls samma självklara och närmast hysteriska överbelastning i egen zon som tidigare. Istället ett mer avvaktande spel där man försöker styra bort alla farligheter genom att vara på rätt ställe, hela tiden. Med lite fler matcher i benen kommer säkert alla känna sig mer bekväma i sitt defensiva spel. Som alltid i ishockey är det en oerhört smal balansgång i alla beslut som tas på isen. Det går fort därute. Lättare för oss på läktaren att göra rätt.


För övrigt starkt av Oskarshamn att vända och vinna hemma mot Björklöven. Mora imponerade genom att nolla BIK Karlskoga. Den största bedriften stod dock SSK för som snodde tre poäng borta mot SSK. Resultat som i dagsläget inte ger andra indikationer än att alla lag kan slå varandra. Som alltid. 

Nu får grabbarna träna lite powerplay inför bortamatchen mot BIK Karlskoga.

Tack för ordet...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar