7 april 2014

Sista matchen med gänget - och allas blickar på oss....




I kväll ställs våra tappra iskrigare inför den ultimata utmaningen. Laget ska ta sig an en motståndare som just nu andas en from förhoppning om att göra något ingen förväntat sig. Nämligen ta steget upp till SHL! Djurgården, ett lag i förvandling, och med en mycket god möjlighet att slå oss alla på fingrarna, står för motståndet. Ett lag som för bara någon knapp månad sedan befann sig i en gråzon. Efter en ganska miserabel säsong, med blandade resultat, var vi många som räknat bort DIF från kampen om en SHL-plats denna säsong. Tänk så fel vi kan få! 

I och med ett tränarbyte fick plötslig Järnkaminerna ordning på sitt spel. En Sabel ut och en Säck in. Mer behövdes tydligen inte. Där vi själva tappade fart och inspiration fick Djurgården hela tiden  ny energi. De avslutade seriespelet formidabelt med idel vinster. Inte minst bortamatchen, i sista omgången, när de vann över Rögle imponerade. Bäst när det gäller, typ!

Denna säsong har vi möts flera gånger och det har med ett enda undantag varit väldigt jämna matcher. Detta oavsett om matchen spelats på Hovet eller i ABB Arena. Senast hemma i ABB Arena vann vi ganska komfortabelt med 3-1 efter en gedigen insats av hemmalaget. Senast vi mötte DIF borta på Hovet låg vi under med uddamålet men kunde kvittera i slutminuterna för att sedan vinna i förlängningen. Bra minnesbilder att ta med sig för våra spelare.

För mig är det oerhört viktigt att mitt lag går in och ger allt i denna match. Här ska inte fingrar läggas emellan. För oss supportrar är en vinst idag lika välkommen som någonsin tidigare. En vinst är en vinst oavsett när på säsongen den kommer. 

Just i denna match är det särskilt viktigt att laget verkligen står upp. Ger sitt yttersta. Vi kommer ha mångas ögon på oss denna match. Supportrar till Rögle, Malmö, AIK kommer granska vår insats med argusögon och spy galla om de uppfattar det som att vi kröker rygg, ger upp, kastar in handduken, inte står upp. Jag vill inte att denna match ska bli ihågkommen som den match där vi gav Djurgården en gratisresa till SHL! 

I mina ögon vore det optimala att vi minst tar en poäng mot Djurgården samtidigt som Rögle betvingar AIK. Det är det scenario som tilltalar mig mest. Upp med trökgänget Rögle i SHL. De kan få vara slagpåse en säsong i SHL för att sedan byta plats med oss andra till säsongen 14/15. 

Det scenario jag ser framför mig är att darrigt, ängsligt Djurgården som inte riktigt vet hur de ska tackla situationen. Ska de gasa, bromsa, eller något mitt-i-mellan? Troligen kommer de, ivrigt påhejade av sin fantastiska hemmapublik, trycka på för ett ledningsmål. Detta, mina vänner, blir som ett dukat bord för oss. Vi har alltid varit som bäst när vi fått spela vårt spel. Att krypa ihop, täta runt eget mål, för att sedan satsa på giftiga spelvändningar. Hur många matcher vann vi inte i grundserien genom just den spelmodellen?

- Jag tror helt enkelt vi kommer slå alla experter på fingrarna just i kvällens match. 


Om mitt scenario slår in kommer nästa säsongs Hockeyallsvenska bli någonting utöver det vanliga. Och detta, mina vänner, vill jag inte vara utan för allt smör i Småland!

Mosa Djurgården!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar