6 april 2014

Seger mot Rögle och lite ära återupprättad.




Rögle - Västerås 1-2 (straffar)
Se där! Nu kom en insats av laget som man kände igen. Grunderna var tillbaka. Backar och målvakt synkade. Forwards åkte rätt både med och utan puck. Rögle fick inte utrymme att gasa på som de ville. Istället hamnade de ofta i egna bryderier. Fick slita för att få puck ur egen zon. Hade svårt att hitta fart genom mittzonen. De såg allmänt obekväma ut med motståndet. Kanske hade de förväntat sig ett mer avslaget motstånd än de ställdes inför? 

Mårtensson, Fornataro, Williams bildade förstalina denna match. Inte alls någon dum konstellation. Den minnesgode kommer säkert ihåg att Mårtensson fick liknande chans i förra årets kvalserie. Han gör inte bort sig i ett sådant celebert sällskap. Kanske något att bygga vidare på till nästa säsong. Viktor är grymt stark i sargspelet, att täcka puck, och kan komplettera övriga perfekt med sin fysik. - Godkänd insats av den formationen.

Bergqvist, Lindhagen, Hyka spelade andrafiolen i kvällens match och de två sistnämnda såg väldigt pigga och rappa ut på rören. Det man saknar är att Lindhagen tar avslut när chansen ges. Av någon anledning tycks han föredra att passa istället för att avsluta själv. - Klart godkänd insats av den formationen.

Mcardle, Frycklund, Romano spelade i tredjekedjan och med den äran. Äntligen fick vi se lite av de skills som ryms i Mikael Fryklund. Om vi får behålla McArdle och Romano till nästa säsong kan denna formation blir riktigt bra. Med en Fryklund som äntligen blommar ut har vi här en formation som kan bli hur bra som helst! - Klart godkänd insats av den formationen.

Bromé, Söderkvist, Jonsson fick nu spela från start. Något jag retat mig på, eller åtminstone stört mig på, är att Marcus Söderkvist fått spela center i denna formation. Söderkvist är för mig än bättre som back, gör större nytta, än som center i en fjärdeformation. Kan vi få in Sam Marklund alt Marcus Kinisjärvi, i denna position har vi plötsligt en fjärdeformation med pondus att både checka, jaga, stressa samt producera!
Klart godkänd insats av den formationen.


När det gäller våra backar tycker jag konstellationen Emmerdahl, Jonsson fungerade alldeles utmärkt. Här finns defensiv smartness och erfarenhet(Jonsson) och förutsättningar för mer offensiva framstötar (Emmerdahl) Fick jag bestämma så är detta ett backpar för nästa säsong.

För övrigt var det ett riktigt häftigt mål som Kenndal McArdle fick göra fram till 1-0. Så många gånger man sett honom ladda tidigare, men inte träffat målet! Snacka om bössa...

Inte kom det heller som någon överraskning att Mathias Bromé försökte sig på en Zorro i andra perioden från ett läge bakom Rögles mål. Typiskt ungdomligt oförstånd:)

Extra roligt att Jonas Fransson fick spela en match på rätt nivå. Nu fick han det understöd som måste till. Då är han väldigt väldigt bra. Räddningsprocenten stannade på 96,55%! Det är ju så vi blivit bortskämda tidigare under säsong...

Och så var det detta med straffar!

Först glider Jeremy Williams fram och leker in pucken via stolpen. Så otrolig skönt, härligt, att han fick sätta den trissan!

Därefter kommer trollgubben, Krobbe-Lundberg-kopian, Tony Romano och kör sin "elvisp" framför en förvirrad Kevin Lindskoug i Rögles mål. När målisen står som mest på hälarna "vispas" pucken bara in mellan benen på den stackars burväktaren. Hockey-godis!

Som lök på laxen, grädden på moset, avvärjde dessutom Jonas Fransson Rögles straffar. Så enkelt..

Av någon outgrundlig anledning åkte inte Rögles spelare runt efter slutsignalen och "tjöt" som tidigare. Undrar varför?

Mina tre bästa spelare:
- Jonas Fransson - åter på rätt nivå
- Mathias Bromé - bara kör
- Mikael Fryklund - äntligen visade han lite av sin klass


Krossa Djurgården...



2 kommentarer:

  1. Tack Gurkolle för en fin analys återigen som jag delar fullt ut. Vill bara citera Paulo Coelho: "Du är inte besegrad när du förlorar utan först när du ger upp", eller lite mer utförligt: "Så när kämpen ställer sig i ringen - vare sig han gör det av fri vilja eller för att det outgrundliga ödet har placerat honom där - må han då känna glädje i själen inför den strid han just ska utkämpa. Om han bevarar sin heder och värdighet kommer han aldrig att besegras, även om han förlorar, för hans själ kommer att vara oskadd." Detta var fallet mot Rögle - VIK behöll sin heder i fredags.

    SvaraRadera
  2. Vi får se om VIK behåller sin heder ikväll eller om de VIKer ner sig? jag tror på det förstnämnda att de visar sin heder! ett sk kallat lag (Örebrolegoknekters) har i varje fall visat ad de går för genom att vara på krogen och en av stjärnorna var dyngrak. Denna "knektförening" håller max 2-3 år till på hög nivå . Gnagare

    SvaraRadera