29 september 2018

Proppen ur...

Västerås - Pantern 10-3

Plötsligt händer det! De osannolika blir sannolikt. Har stått på Rocklundas betongläktare allt sedan slutet av 60-talet, sett det mesta, men fick denna gång uppleva något alldeles utöver det vanliga. Jag har sett Västerås vinna med tvåsiffrig tidigare(gamla division 1), jag har sett laget vända matcher genom att plötsligt hitta flyt i spelet. Några sanslösa minuter då man krutat in två-tre mål på kort tid. Däremot har jag aldrig tidigare sett Gulsvart göra sju mål i en förstaperiod i Division Ett, HockeyAllsvenskan eller gamla Elitserien. I sanningen något alldeles utöver det vanliga. Hur det kan bli så här? Tja, vi behöver bara titta tre omgångar bakåt i tiden. Då var det vi, mot Karlskrona, som kom helt snett in i matchen. Den gången stannade förlustsiffrorna vid 0-5 tack vare att vi lyckades stoppa blödningen bakåt. Det som imponerade på mig under kvällen var att laget lyckades hålla upp intensiteten hela vägen in i mål. Det var bara under korta sekvenser i den andra perioden som man kunde skönja en viss mättnad hos spelarna. Sedan tog man fart igen. Gav inte Pantern luft. Precis som i matcherna mot Oskarshamn och Tingsryd tidigare visade vi oss starka i den tredje perioden. Det sägs att "det svåraste som finns" i hockey är att leda med 3-0. Jag tror personligen det är svårare att leda med 7-0 efter en period. Pratade lite med Mikael Frycklund efter matchen om just det. Hur gör man? Hur tänker man? Går man in för att spela av matchen resterande två perioder? Han hade inget riktigt svar på frågan då situationen var helt ny både för honom och hela laget.A

Idag var det många som fick glänsa lite extra. Jag gläds med Markus Bergman som får utdelning. Skillnad mellan succé och fiasko för en tänkt poänggörare kan vara hårfin. Minns hans ökenvandring under förra höstens spel i Ettan. Det tog sin tid innan han hittade rätt, kom in i flytet, fick utdelning. Men, efter en trög inledning där det mesta studsade emot vände det. Det blev succé. Så kan det bli även denna säsong. Jag håller mina tummar för det. Skottet fram till 4-0 är inget man skämtar bort. Vilken jävla rökare!

Mikael Frycklund, förresten. Han som anklagas för att ta onödiga utvisningar. Idag drog han på sig en ny utvisning(hooking). Denna gång feldömd. Något som domaren tydligen erkände direkt efter att han tagit utvisningen. Så kan det gå. Även domare kan göra fel, typ! Sebastian Benker gillar jag allt mer. Hans mål fram till 5-0 var en delikatess. Lukas Zetterberg gjorde saker med pucken idag som gladde. Han har inte bara ett vasst skott. Kul att se när han vågar hålla i pucken och vara kreativ. Alexander Lindelöf hängde två kassar från blå. Alldeles lysande. Vi behöver lite "enkla" mål från våra backar.

Vad betyder då en sådan islossning målmässigt som vi fick se idag? Svaret på den frågan kommer först i nästa match. Tyvärr är det så i denna resultatinriktade bransch att en seger med tvåsiffrigt inte är mycket värt om det inte följs upp med en vettig prestation i kommande omgång. Förhoppningsvis städade man undan en del hjärnspöken i och med dagens målproduktion. Tjatet, rubrikerna, artiklarna där den tidigare måltorkan lyfts fram som ett stor problem är för tillfället tystnat.

Nu får spelarna helgen ledig och kan njuta av segerns sötma. Det är de väl värda. Laget är trots allt obesegrade under full tid de senaste tre omgångarna. Det är inte alls dåligt.... Ha det gott och på återseende...