8 september 2018

Enköping, Cup, matcher, spänning..

Mycket utrustning att hålla reda på...

Framme i Enköping och dags för efterlängtat cupspel. Tre lag att möta första matchdagen. Saltsjöbaden, Sollentuna och Hässelby. Väl framme i Enköping handlade det om att leta reda på rätt omklädningsrum, sätta upp information om dagens matcher och mattider för spelare i omklädningsrum, och sedan leta reda på dagens första kopp kaffe.


Vi lagledare(Per) jobbar med tröjbeställning medan jag själv njuter av kaffe och kaka.

-----------------------------------

Västerås IK - Hässelby 1-2
Trots massor av chanser(31 skott) lyckades vi inte trycka in mer än en puck i mål. Hässelby var effektivare och kunde på 27 skott göra två mål. En något seg start där vi först efter 10 - 12 minuter kom igång med vårt eget spel. Hässelby gick med kort om folk men körde på bra trots detta. Hotade oss ständigt med vassa spelvändningar och avslut. Bra målvaktsspel av Marcus Viero höll oss kvar i matchen. Som vanligt(!) drog vi på oss ett antal så kallade onödiga utvisningar som inte hjälpte laget. Snarare stjälpte.Gäller att fylla på med energi efter match...

-----------------------------------

Sollentuna var stora och starka.


Västerås IK - Sollentuna 0-5
Denna motståndare var av en helt annan kaliber än tidigare motståndaren Hässelby. Ett stort och spelskicklig lag. Trots att vi höll emot bra hela den första perioden(0-1) kunde Sollentuna genom två snabba mål fram till 3-0 närmast döda matchen en bit in i den andra perioden. Vi hade några chanser vid ställningen 0-1 att kvittera. Något vi hade behövt för att få lite extra energi. Nu kunde istället Sollentuna hålla undan, göra två mål till, och vinna fullt rättvist med klara 5-0. Det som ska premieras i denna förlustmatch är, återigen, vårt försvarsspel i boxplay samt målvaktsspelet. Denna gång av Adam Södergren. Sollentuna var bra. För bra för oss denna gång. Skotten 39 - 11 i Sollentunas favör berättar väl om styrkeförhållandet på isen.

-----------------------------------


5-6 mot Saltsjöbaden...

Västerås - Saltsjöbaden 5-6
Dagens sista match var mot Saltsjöbaden. Ett lag som tidigare förlorat sina två inledande matcher. Skulle vi kunna ta hem vår första seger i årets cup nu? Det började illa. Efter en passiv inledning låg vi under med 0-2 redan efter några byten. Inte blev det bättre av att Saltsjöbaden ganska ohotad tilläts göra även 0-3. Då såg det riktigt dystert ut och en seger såg väldigt avlägsen ut. Men då, inom loppet av knappt två minuter stänkte vi in tre raka mål och gick ikapp till lika 3-3. Mål av H.Gråberg, V Sjöstrand och F Stanley. Inte blev det sämre av att O Norling stänkte in 4-3 och ledning redan efter knappa minuten i den andra(sista) perioden. Nu hade vi segervittring! När dessutom Saltsjöbaden drog på sig en utvisning efter vårt ledningsmål kändes det som vägen låg öppen för den första segern.

Men, säg den lycka som varar. Vi lyckades bjuda våra motståndare möjligheten att kvittera i vårt eget powerplay. Några minuter senare kunde Saltsjöbaden dessutom hänga in ledningsmålet fram till 5-4. De hade med andra ord vänt tillbaka matchen till sin fördel, igen. Då blixtrade H.Karlsson till och tryckte in kvittering fram till 5-5 endast nio(9) sekunder senare. Snacka om snabb replik. Åter var vi med och kunde sikta mot seger i matchen. Men, det skulle visa sig bli tufft då Saltsjöbaden återtog ledningen knappa minuten senare. Mörker! Trots ett antal fina chanser lyckades vi inte kvittera och fick inkassera en rätt snöplig förlust!

Vi vinner skotten med 38-27. Med andra ord hade vi möjlighet att göra fler mål än de fem vi gjorde i denna match.


Summerar vi dagens matcher så var vi med länge i två av dessa och kunde med lite bättre skärpa både fått poäng och segrar med oss.

-----------------------------------

Nu siktar vi in oss på att göra en snygg avslutning under morgondagen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar