9 oktober 2018

Hemmapremiär med lite bitter eftersmak...

Full fart med pucken...Västerås J18U - Guldsmedshyttan J18 2-4
Kul att ta del av vår första hemmamatch i årets seriespel även om utfallet inte blev som vi önskat. Vi mötte ett lag, Guldsmedshyttan, som föregicks av ett rykte om att vara riktigt duktiga på ett spela ishockey. Trots detta var det våra egna killar som satte tonen genom att göra ett väldigt vackert mål fram till 1 - 0. Ett riktigt klapp-klapp-spel där Olle Norling fick stänka in trissan i krysset bakom en chanslös burväktare i "Hyttan".  

Den andra perioden började med att vi hade chansen till att sätta 2-0 endast efter några sekunder men istället för tvåmålsledning kunde Guldsmedshyttan skapa en snabb spelvändning. En spelvändning som tvingade vår målvakt, Adam, att möta en ensam anstormande motståndarforward. Hur pucken slutligen smet in kunde jag inte uppfatta men mål blev det och 1-1 på tavlan.

Understundom tryckte Guldsmedshyttan tillbaka oss i egen zon långa stunder i denna andra period men våra killar stred tappert utan att vika ned sig. Först genom spel i powerplay lyckades "Hyttan" återta ledningen i matchen. Ett backskott som smet förbi en skymd Adam i vår kasse. 

Om man trodde att "Hyttan" nu skulle döda matchen trodde man fel. Istället lyckades vi själva lyfta vårt spel och skapa flera fina anfall. Kvitteringen kom också efter hårt arbete i anfallszon där slutligen Jesper Zeijlon kunde vispa in pucken under benskydden på "Hyttans" målvakt. Oavgjort, 2-2, efter två perioder kändes väldigt bra.

Den tredje perioden blev något av en olycksperiod. En period då det studsade mot. Domarna hittade en utvisning, för många spelare på isen, som gav oss ett lagstraff och motståndarna en gratischans att ta ledningen i matchen igen. (Efter matchen pratade jag lite med domarna om just den utvisningen) Med endast några tiotal sekunder kvar av detta boxplay gjorde naturligtvis våra motståndare mål. Det var inte orättvist på något sätt att Guldsmedshyttan återtog ledningen men lite bittert att det tillkom pga en aningen tveksam utvisning.

- Men mer bittert skulle det bli!

När vi i slutfasen av matchen lyfte upp spelet och började sätta allt mer press mot våra motståndares mål kom nästa motgång. En puck som gick upp i nät ovanför plexit. Våra spelare försökte uppmärksamma domarna på detta men fick inget gehör. Istället en snabb omställning av Guldsmedshyttan som mycket turligt kunde få in pucken och utöka ledningen till 4-2. Ett mål som kan tillskrivas deras flytkonto. Jag stod bra placerad och kunde se hur Adam räddade första skottet men pucken studsade ut, träffade egen back och därefter, via Adams klubbskaft(!), gick in i mål. Ridå, jämmer, och elände!

Summa summarum tycker jag hela laget stod upp bra under matchens sextio minuter. Guldsmedshyttan vann inte oförtjänt sett till alla chanser de skapade, men, naturligtvis surt(sa räven) att deras två sista mål tillkom på ett för oss ogynnsamt sätt. 

Vem som blev matchens lirare har jag i skrivande stund tyvärr inte kolla på men ber om att få återkomma..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar