17 december 2017

Ranka mig själv och lite svammel...Jaha, då går jag vidare i mitt försök att ranka olika händelser, personer, upplevelser denna säsong som ännu är i vardande. I sin linda. Då det lackar mot jul kanske det blir lite jultema här och där i mina försök till formuleringar. Vem vet?


Inleder dock med följande:
 - Jag ska börja åka skridskor! Ja, så illa är det. Då jag var ung åkte jag mycket. Väldigt mycket. Kanske för mycket, enligt mina föräldrar som ofta fick hämta hem mig på kvällskvisten. På samma sätt som dagens ungdomar har svårt att slita sig från sittande framför en dator hade jag svårt att slita mig från den fysiska aktivitet som skridskoåkningen innebar. 

Ni som följt bloggen några år vet vad jag pratar om. Har ju ett förflutet som ivrig utövare av både ishockey och bandy upp till tonåren. Bandy lirades i numera avsomnade föreningen Svartådalen. Hockey spelades till största delen i form av kvartershockey. Jag gjorde ett försök att lira i ett av VIK:s ungdomslag men efter några enstaka träningar drog jag mig ur. Mest för att jag ville lira, finta, skjuta, dribbla och göra mål. Inte lära mig åka i några jävla bågar runt uppställda koner i 60 minuter. Så det fick vara. Mycket roligare då att att lira med kompisarna i kvartersgänget. Där fick man minsann dribbla så mycket man ville..

-Tappade visst tråden lite här! 

Hm, detta med att börja åka skridskor igen ser jag i första hand som ett utmärkt sätt att röra lite på dödköttet. Det erbjuds trots allt goda möjligheter genom Västerås stads försorg. Massor av tider för allmänhetens åkning. Lite roligt också att jag tycks kunna locka med mig några andra personer i detta. Har som exempel blivit erbjuden att låna ett par skridskor så jag slipper köpa nya egna:

Jaha, då ska vi se hur det blir med rankandet i detta inlägg! Hm, tja, varför inte...

Mest överraskande comeback:
- GurkOlle går på is efter några decenniers frånvaro!

Motivering:
"Som ett led i strävandet att förtydliga VIK Hockeys högst möjliga ambition att nå sportsliga resultat har han, GurkOlle, beslutat sig för att bli det levande beviset för att allt är möjligt. Kan han, GurkOlle, åter hitta skäret, dra iväg en handledare, skjuta ett rungande slagskott som får plexit att bågna, ja då finns inga som helst ursäkter för grabbarna i A-laget att inte nå framgång"

----------------------

Se där vilken finurlig formulering en sen söndagskväll! Men vet aldrig vart detta initiativ kan bära. Ska försöka bjuda in min vän David Sköld Sällström för att dokumentera mina framsteg. Rörliga bilder på en stel gammal gubbe kan bli - kul!

----------------------

För övrigt tycks det nu vara klart att vi drar igång AllEttan med dubbelmöten mot(trumvirvel) Lindeshög ... Lindesstad ... Lindesberg ... nej ... Lindlöven ska det vara. Lindlöven! Återstår att se om vi får börja hemma eller borta. Lindlöven, hm. Jaha. Vad ska man säga om det, då? I ärlighetens namn ser jag inte hur vi ska kunna förlora någon match mot detta gäng. Rättelse. Har vi ambitionen att vara med i toppen av AllEttan ska vi vinna båda matcherna mot Lindröven. F´låt, Lindlöven. Inte mer med det.

Vad är det då som talar emot att vi inte skulle vinna dessa två möten!? Hm. Vete tusan. Ingenting, egentligen. 

Får vi med alla spelare friska och krya, förutom drummeln OP med sin ömma fot, så har vi större bredd och bättre spets än våra tilltänkta motståndare. Skulle inte det räcka då får vi skämmas, ta mig fan!

En sak är i alla fall fullständigt klar. Vi kommer riva deras lada, sanna mina ord.

Tack för mig...

2 kommentarer:

  1. Underhållande! Ser fram emot rörliga bilder från skridskoåkningen.

    SvaraRadera