28 december 2017

Fasligt nära att historien upprepade sig..


Västerås - Lindlöven 4-3
..ja, ni vet. Agendan i  mitt förra inlägg. Det där med att vi inte klarar av att vara "bäst när det gäller". Matchen påminde väldigt mycket om vår premiär tidigt i höstas hemma mot Mariestad. Vi slet, kämpade, krigade, åkte, frustade och pustade i två perioder utan att riktigt få grepp om våra motståndare. Lite så var det även i denna match mot Lindlöven.

Viljan hos varje enskild spelare var det absolut inget fel på. Men. Det blev aldrig riktigt den där synken i spelet som vi varit bortskämda med under stora delar av höstens seriespel. En anledning till detta är naturligtvis avsaknaden av Kenny Källström samt Pontus Holmberg. Lägg därtill en ny spelare som skulle in i någon formation, Anthon Eriksson

Vi spelade oss igenom hela grundserien med i stort sett samma femmor, formationer, kedjor. Undantaget då olycksfågeln Oscar Pettersson och hans trasiga fot. Till dagens match fick Paananen och Zettergren trixa lite i formationerna. Röra om. Den kemi som tidigare funnits fanns inte riktigt där idag. Lägg därtill en viss anspänning. Premiär är alltid en premiär, med allt vad detta innebär.

Det positiva, ur mitt grodperspektiv, var att Manne Mattisson nu fick chansen att spela i en mer offensiv formation. Facit blev, för hans del, mål och assist. Riktigt bra. Hoppas den formationen, Sköld, Bergman, Mattisson får nytt förtroende nästa match.

Fjärdekedjan såg riktigt intressant ut från start. Wallin, Cederberg och nye Anthon Eriksson. Wallin som är speedig, Cederberg som är klok, och så en rivig Anthon. Tycker nog de gjorde ifrån sig på ett anständigt sätt trots att det var första försöket. Däremot tycker jag kedjan med Weiskog, Skoog, och Mattson hade lite svårt att komma till i kvällens match. Apropå Weiskog. Vilken otursgubbe! Vad hände där, egentligen, när domaren tog ut honom för - hakning?
Alltså! Weiskog smyger upp i rygg på en Lindlövenspelare, mitt framför deras mål. Lyfter snyggt på dennes klubba, tar pucken, och skapar sig ett friläge. Då blåser kvällens domare, Taskinen, för utvisning, hakning? Där gjorde domaren skäl för sitt namn. Taskinen. Det var verkligen taskigt! En i mina ögon helt horribel utvisning. Jag blev så upprörd att jag busvisslade ilsket. Så ilsket att snusen flög iväg! Då jävlars är man upprörd....

- Kul som fan att Marcus Bergman kliver fram igen och gör mål!

Kvällens fulaste:
- Marcus Forsell #19. Armbågstacklingen bakom vårt mål i den andra perioden. Stod välplacerad och såg tydligt att han höjde armbågen så den träffade mitt i snoken på vår spelare. Hade förväntat mig 2+2 på den. Minst. Domaren, Taskinen, var ju dock så förbannat liten att han inte såg vad som hände bakom målet ur den position han befann sig. Med anledning av just detta...

Domaren:
- Finns det inget jävla minimimått på domare? Om inte måste detta införas omgående. En domare måste vara längre än vad en målbur är hög!


Defensiven:
- Den normalt så stabila defensiv som inneburit få insläppta mål såg för dagen lite mer sårbar ut. Lindlövens snabbskrinnare Marcus Forsell kunde nästan genant enkelt glida igenom från blå och hänga 1-1. Vet inte om det var pucktapp vid egen blå som ställde våra backar. Men, det såg lite "billigt" ut. Bättring, tack!
- Om 1-1 kom mot ett lite sovande försvar var Lindlövens mål fram till 2-1 resultatet av någon form av kollektiv handlingsförlamning i egen zon. Det såg lite märkligt ut från min horisont på södra ståplats.

Målvakten:
- Var det inbillning eller såg Marcus Dahlbom lite mer ihålig ut än tidigare!? Tänker då på Lindlövens 3-2 som kom till i ett pp. Visserligen ett friläge från kanten, men i alla fall. Såg ut som pucken slank in vid första stolpen. Där ska det vara stängt, säger alla målvaktstränare. Å andra sidan. Marcus Bergman gjorde sitt mål i samma maska, på samma sätt, tidigare. Men, man kan väl få undra?

- Alexander Lindelöf blev lite av matchvinnare då han stänkte in 3-3 i powerplay. Härligt!


Powerplay:
- Okey, vi gjorde ett mål idag. Ett mål på fyra chanser. Det är inte illa. Men, jag tycker det ser lite statiskt ut. Pucken spelas runt lite väl mycket innan det tas avslut. Det tycks som det letas efter det perfekta passet. Genom detta hålls pucken i lite för länge vid varje blad. Tempot sjunker. Lätt för boxen att flytta runt och täcka av. Det är vad jag tycker. Önskar att backar vågade lägga in lite med "fladderpuckar" från blå för styrning eller returer. Kort sagt: Skjut som fan, ibland!

Summering:
Hur ska jag då summera matchen? På en skala 1 till 10. Tja, runt 7 kan jag sträcka mig. Vi tog trots allt en seger. Vi tog två poäng. En seger är alltid meriterande. Vi ska inte heller glömma att Lindlöven disponerar sina resurser på ett bra sätt. Håller uppe spelet väl. Spelar samlat. Klokt. Ständigt på jakt efter spelvändningar p.g.a puckdräll från vår sida. Då slog de om. Snabbt. Högg som kobror. De har även ett antal spelare som kan hålla i pucken. Johan Persson #9 i Lindlöven tyckte jag var riktigt bra! Lindlövens pp är erkänt bra. Tyckte dock de kroknade betänkligt efter fyra fem minuter in i den tredje perioden. Eller så valde de att spela på resultat. Vad vet jag?

Övrigt:
- Ser att topptippade Piteå hade fullt sjå att vinna mot Örnsköldsvik. Trots en tidig 2-0 ledning fick de slita hårt för segern. Det kommer inte finnas några lätta matcher för några lag inledningsvis i Allettan. Alla lag är utvilade och orkar köra. Piteå gjorde avgörande 3-2 i mitten av tredje perioden. Bara så ni vet.

- Borlänge körde över Östersund med klara 6-2. Det indikerar att Östersund sannolikt inte kommer tillhöra toppen i denna serie!

- Mariestad gjorde som de brukar när de möter Skövde på bortaplan denna säsong. De bara kör. Kör och kör över. Efter den första perioden hade BOIS ryckt till sig en ledning på fyra mål och matchen naturligtvis avgjord. Det mest anmärkningsvärda från den matchen var att Eddie Davidsson inte gjorde en enda poäng! Mest imponerande var publiksiffran: 3252. Riktigt bra!

Till sist:
- Det var väldigt vad Lindlövenspelarna blev liggandes på isen. Fasoner! I det ena fallet hade tydligen Weiskog(!) delat ut en eftersläng. Oavsett vilket tycker jag det är en styggelse när spelare ligger kvar på isen om de inte fått en verkligt allvarlig skada. Förstärkningar, för att påverka domare, kan de få hålla på med i Italiensk fotboll, typ.

Ännu mer till sist:
- Skandal! Under hela matchen tvingades vi på Södra stå stirra på en nedsläckt skärm(Jumbotronen). Pengarna tillbaka, banne mig. Att inte ha tillgång till ett matchur är en plåga. Det insåg jag denna kväll. Noll koll på matchtiden, utvisningar, etc. Dessutom missade vi reklamen. Bara en sådan sak!

Sämre än sämst, eller sämst när det gäller:
- Tycker nog laget, spelarna, föreningen, kan andas ut. Trots stundtals lite knackigt spel tog man sig samman, kvitterade, och fick sedermera avgöra i sudden. Det räcker bra för mig som inledning i Allettan.

Slutligen till sist:
- Morgan Hassel! Vilken sköning. Gör en slagskottspassning med två sekunder kvar. Friställer Fredrik Hetta som kan kasta in segerpucken till 4-3. Tack och bock!


Tack för kaffet....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar