Kumla - Oscar - Värva

Oscar Petterssons nya fotdon...

Kumla - Västerås 0-3
Besökte som bekant Kumla i söndags. Tog med några trevliga supportrar i bilen för sällskaps skull. Tobbe, Sami och Kepsen. Under resans gång fabulerade vi om det mesta. Bland annat undrade vi om ryktet var med sanningen överensstämmande.  Detta att ishallen i Kumla, enligt rykten, skulle vara Mellansveriges kallaste! Jag kan intyga att så är fallet. Ryktet stämmer! Jäklar i min lilla matlåda vad det drog kallt från topp till tå.

Kanske var det rådande kyla som påverkade även vårt lag denna dag. De såg nämligen lite köldstela ut när matchen började. Första minuterna av matchen såg lovande ut men sedan tog det lite sopp. Istället var det Kumla som tog för sig. Och det rejält. De tyckte det var riktigt lajbans att lira mot serieledarna som var på besök. De ville sälja sig dyrt, kan man säga. Det byttes lite chanser nu och då utan riktig struktur i spelet från någondera laget. Något som Kumla tjänade på. Lite raggarhockey. Men efter 12-13 minuter började grabbarna i Gulsvart tina upp och Kumla fick ägna merparten av tiden i period ett till att freda det egna målet.

Den andra perioden följde samma mönster som slutfasen av den första. Vi, Gulsvart, förde matchen. Anföll, tryckte på, skapade chanser, men det var lite trögt med prickskyttet. Det mesta gick över, utanför eller under(!). Det tog fram till minut 13 i andra perioden innan Marcus Bergman bröt förtrollningen och spräckte Kumlas nolla. Ett plötsligt uppkommet skottläge i slottet nyttjades. Tjong i medaljongen, så hade han stänkt in sitt 12:e mål för säsongen. Perioden avslutades med att Kumla pressade på  lite för reducering och hade ett skott som studsade via målvakt(!) och i ribban. Men närmare än så kom de inte.

Kumla kom ut med friskt humör till period tre. De hade ännu vittring. Ett måls ledning är närmast intet värt i en hockeymatch. De bara körde. När vi dessutom drog på oss två utvisningar efter varandra i inledningen av slutperioden var det dukat för reducering. Men tji fick de, reservörebroarna! Vi kunde hålla undan genom bra boxplay.

I slutfasen av perioden åkte Bergman runt med puck i anfallszonen. "Skjut, skjut, för böveln", manade jag från läktaren. Med den matjord Bergman har i fickorna just nu ska han skjuta på allt. Men inte sjuttons sköt han. Istället gled han in framför mål och styrde in ett skott från Lindelöf! Se där, så där ja! Så kan man också göra när man är i "zonen".

I slutminuten tog Kumla ut målvakt i ett desperat försök att slå hål på vår nolla. Naturligtvis var det alldeles dödfött. Istället kunde Jimmie Jansson, genom ett solonummer(!) hänga in tredje målet för kvällen precis innan slutsignalen ljöd.
Elfte raka! Elfte jävla raka! Och kallt som fan på läktaren.

En incident i mitten av tredje perioden skulle i efterhand visa sig vara mer ödesdiger än jag kunde ana. Oscar Petterson täckte backskott, fick ont som fan, och hjälp av isen. Såg inte bra ut. Dock kom han ut till spel igen något byte senare och jag andades ut. "Det kanske inte var så farligt", sa jag till den som ville höra. Men, det var det, tyvärr. Skottet tog så illa att ha nu får hoppa runt med gipsad fot sex till åtta veckor. Vilket jävla mörker!

Inte nog med att vi tappar en spelare, vi tappar även dynamiken i en formation! Dubbelt upp med mörker. I detta mörker får man dock försöka hitta lite ljus som vägleder mot bättre tider. Vi har tre betydelselösa matcher kvar i grundserien. Först den 27 december drar AllEttan igång. Ingen ko på isen, i dagsläget. Det finns gott om tid att finna en lösning på den uppkomna situationen. Kanske kan vi spela in en junior i fjärdeformationen och flytta upp Jesper Cederberg på Petterssons plats? Fungerar den lösningen kan vi säkerligen gå in i AllEttan med gott mod. Tycker faktiskt Jesper är värd den chansen! "Den enes död den andres bröd, ni vet!"

Om jag ska summera matchen mot Kumla? Tja, återigen ett rejält dagsverke. Kumla tog chansen, stred tappert, och gav oss en match. Trots att vi syntes gå lite på halvfart stundom hade vi inte något större besvär att avgå med segern. Stabilt är återigen nyckelordet, vill jag påstå!

För övrigt hörde jag idag en person "med viss insyn i verksamheten" som det heter, säga att det är en värvning på gång. Ett namn som är bekant för oss alla. Väldigt bekant. Återstår att se hur det blir med det. Vem det är? Det tänker jag inte säga. Man är väl ingen MrRödhök som slänger ur sig vad som helst för lite medial uppmärksamhet!

Utöver det har jag även hört att man försöker hitta en annan lösning för en back i truppen. Vår vän, och bland supportrar så populäre,  Douglas Alenbring har fått minimalt med speltid. Gissar att man här försöker hitta annan klubbadress då grabben behöver speltid. Inte sitta och ruttna bort på en avbytarbänk, typ! Utlåning eller bryta kontrakt! Återstår att se vad som händer.

Se där lite "silly" mitt i natten! Som vanligt finns det inga som helst garantier att jag är rätt ute. Rykten är rykten och skvaller likaså.

- Till sist tycker jag det var fett bra att inhoppande Daniel Wahlberg fick hålla nollan!