30 juni 2013

Regn, semester, pyssel, silly, längtan...

I'm singing in the rain, just singing in the rain



Så sitter man då här, mitt-i-mellan, så att säga. Det är ännu mitt i. Mitt i högsommaren. Även om det för dagen mest är lågsommar. En gråmulen dag där regnet sveper ned från skyn. En dag till eftertanke och reflektion. Men även en dag till att drömma om tider som komma skall. Det känns inte allt för avlägset. Varken då den slutade eller när den åter tar sin början. Säsongen. En tid då många lever upp. En tid att sakna och en tid att längta till. Men som sagt. Nu befinner vi oss mitt - i - mellan. 

Vår trupp till kommande säsong känns för tillfället rätt homogen. Stabil. De flesta pusselbitar är på plats. Just nu har alla spelarna sin enda längre sammanhängande ledighet. Det är de väl värda. Kanske de kan unna sig en vecka. En vecka av femtiotvå där de lägger allt som har med ishockey på hyllan. En vecka där spelarna får vara som oss andra. Lata och slöa. Bara bry sig om sig själva och sina närmaste. Inte ett fyspass. Inte ett enda löpsteg. Inte en vikt att lyfta. Bara softa, vila, relaxa, njuta. 

När denna enda vecka är passé måste spelarna upp i sadeln igen. Personliga träningsprogram som slaviskt ska följas. Nåde den som kommer till återsamlingen med dalande testvärden. Då finns inga ursäkter. Tuffa bud om man vill ligga på topp.

Själv utnyttjar jag denna mellanperiod till välbehövlig mental återhämtning. Kikar under lugg på den laguppställning som sakta håller på att formas. Försöker att inte dra för stora växlar på någonting. Vill gärna vara objektivt analytisk och sakligt granskande. Går som vanligt. Inte så himla bra. Ögonen äro färgade, kan man lugnt säga. De är svartgula. 

Funderar för övrigt fortfarande på vad Leif "Strumpan" Strömberg menade med att "spelarna skulle penetrera mittzonen"! Blandade han ihop korten där, den gode Strumpan?

Många utomeuropeiska spelare i Svartgult till hösten. Detta i tider av främlingsfientlighet och kritik mot invandring. Se där hur jag elegant kopplar ihop det ena med det andra. Bloggen tar därmed sitt psykosociala ansvar. Slår ett slag för mångkulturen, kan man säga. För övrigt är fortfarande alla puckar "svarta". Bara en sådan sak. 

Som ni märker har jag ingen egentlig agenda för detta inlägg. Varken hackat, malet, eller putsat. Lite som livet självt. Livet som bara rullar på. Oavsett pengar på kontot, väderlek, och mygg på altanen. Det gäller helt enkelt att hänga med, så gott man kan. Inte bli akterseglad. Kvarlämnad och kvarglömd. Kanske just därför detta inlägg skrivs. För att visa att GurkOlle hänger med....

Ha en fortsatt trevlig sommar....





2 kommentarer: