3 juni 2013

Hur blir det nu då - tro?

Bättre, och bättre, och Elitserien?


Med tanke på det nya lag som nu börjar ta form kan det vara på sin plats att sia lite om hur det kommer att se ut på isen. Under två säsonger har Gulsvart levt högt på ett gediget försvar som borgat för viss sportslig framgång. Uddlösheten framåt har dock stundtals varit snubblande nära lågvattenmärke. Endast några få spelare har lyckats med konststycket att producera poäng i någon större utsträckning. De senaste två säsongerna har varit skrämmande lika ur den aspekten.

- Säsongen 11/12 leddes offensiven av den fruktade LÖK-kedjan. William Karlsson, Peter Öberg och Broc Little. Bakom dem ekade det ofta tomt offensivt i matcherna.

 -Säsongen 12/13 leddes offensiven till en början av formationen med Mikael Zettergren, Matt Fornataro och Brady Leisenring. Under senare delen av säsongen provades flera konstellationer som aldrig slog riktig väl ut. (Lockoutade spelare räknas inte med här då de försvann vid jul)

Under bägge dessa säsonger räddades många poäng hem av en ruskigt tät och bra defensiv samt bra målvaktsspel.

- Säsongen 11/12 räckte vi fram till förkvalet då laget mer eller mindre föll ihop - åt båda hållen!

 -Säsongen 12/13 tog vi oss till kvalserien, spelade jämt med alla lag, i alla matcher, men utebliven målfabrikation blev nu vårt bistra öde.

OM vi lycka bibehålla det fina defensiva arbetet, som tränaren Fagervall förfinade under föregående säsong, och samtidigt lyckas få två formationer att producera framåt, då ser jag inget hinder till att vi kan vara med ännu ett steg.

- Med maximal utdelning av alla nyförvärv finns faktiskt möjligheten att vi är med "ända in i kaklet".

Men så är det det där med att matcherna ska spelas först innan man ropar "hej". Men det, mina vänner, är mest av akademisk betydelse...

- Nu fattas bara en stor tung center - till att börja med:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar