25 juni 2011

VattenSitter på altanen och lyssnar till regnet som strilar mot plasttaket. Det skänker viss ro. Visst önskar man sig sol och värme i denna tid men ett stilla regn är inte att förakta. Livets kretslopp bygger mycket på tillgång till just vatten. Utan vatten inget liv. Kanske något att ta till sig innan man förbannar de mörka moln som just nu tornar upp sig runt oss alla helgfirande medborgare i vårt avlånga land. Vatten, minsann, är även en förutsättning för det som kommer längre fram. Det många av oss längtar till. Ingen is utan vatten. Se där en långsökt koppling till det regn som just nu faller. Vem vet. Kanske regnet som faller denna dag så småningom omvandlas till den is där våra gulsvarta hjältar ska fira nya triumfer inför en hänförd publik.

På tal om vatten så kanske våra tränare kommer behöva en mycket speciell egenskap för att få rätsida på årets spelartrupp. De kanske behöver förmågan att gå på vatten för att uppnå det vi alla förväntar oss. Men det är å andra sidan inte så svårt som det låter - om man vill. Det gäller bara att välja var, eller när, man går på vattnet. Som bekant är det en aning lättare vintertid..

Valet av Jens Hellgren som andretränare kan bli bra. Lika bra som något annat. Kanske är det bra att det kommer ännu en ledare utifrån. En ledare/tränare som för med sig lite ny tankar och därmed kan inspirera våra spelare ännu lite mer. Under en tid anklagades VIK Hockey för att bara plocka in gamla vänners vänner - typ. En typ av rekrytering som tycktes bygga mer på kompisanda än på kompetens. Det kan man i alla fall inte anklaga föreningen för numera. En Stockholmare och en Norrlänning vid rodret för ett lag i Mälardalen. Det kan bli kanon.


Men nu är det dags igen. Mera mat och mera dryck i goda vänners lag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar