19 juni 2011

Kanske..

I takt med att andra lag rustat mer eller mindre färdigt inför kommande säsong klarnar bilden en aning. Kanske, kanske, mitt kära gulsvart ändå har en chans att vara med i dansen om gödkalven. Ett tag fanns känslan av att alla andra lag rustade både vitt och brett. Spelarnamn flög kors och tvärs över forumen och den ena kanonspelaren efter den andre tycktes landa i konkurrerande lag. Men nu tycks det tagit stopp. De flesta lagen har stängt dörren. Nu infaller nästa fas. Att börja bygga lagen. Under två korta, och intensiva, sommarmånader ska nu respektive trupp fogas samman. Ny spelare ska erbjudas arbete(!), bostad samt införlivas i truppen. Det är nu inte alls säkert att man uppnår den sociala harmoni som man eftersträvar. Här finns mycket att göra för respektive tränare. Alla ska veta sin plats men ändå känna sig unika och behövda. Laget måste alltid gå före jaget. Den tränare, eller de ledare, som bäst lyckas med denna uppgift har ett försprång när lagen väl går på is. Harmoni kan aldrig underskattas. 

Fortfarande är det en aning vanskligt att ge sig på att tippa kommande säsong. Det enda men vet med allra största säkerhet är att Malmö kommer ligga i topp. Allt annat är otänkbart. Säkerligen kommer de gå på en och annan mina men i det långa loppet finns det inget lag som kan mäta sig med den bredd och kvalitet de har i truppen.

Men sedan blir det svårare. Kanske man kan plocka fram en kvintett av lag som ser jämnstarka ut. Rögle, Örebro, Leksand och SSK. Ja, jag tror på SSK trots att de tappat en ryslig massa spelare. Under de år som SSK kamperat i Allsvenskan har de alltid legat med i toppen. Så blir det nog även denna gång. Det handlar mycket om kultur och tradition på samma sätt som med Leksand. Oavsett hur svag, eller stark, deras trupp ser ut så är de alltid med och hugger i toppen av tabellen...





Sedan kommer vi tillsammans med AIS och Mora. Det känns i dagsläget som om AIS och vi har ungefär samma slagstyrka. Båda lagen har tappat och förnyat på ungefär samma poster. Inget av lagen har lyckats landa någon spektakulär spelare som sticker ut. Inte som vi vet just nu i alla fall. Det som talar till vår fördel är målvaktsparet. Där ser vi starkare ut än AIS. Men AIS har å andra sidan plockat in några riktigt rutinerade spelare som kommer ge stadga i laget. Hugget  som stucket vilket lag som går bäst. Mora å sin sida har landat några intressanta spelare som kan lyfta laget offensivt. Frågan är bara om de får behålla den ryss de nyligen skrivit kontrakt med?

Tänkt tabell utan inbördes ordning(förutom MIF):

Malmö
----
Leksand
Rögle
SSK
Örebro
----
Västerås
Almtuna
Mora
-----
Alla andra

Men lite flyt kan vi säkert vara med och peta i placeringar runt 4-6 men mer känns inte realistiskt just i skrivande stund. Man får helt enkelt ge sig till tåls ännu några månader innan man sticker ut hakan ordentligt. Fortfarande kan det dimpa ned någon spelare i vår trupp som lyfter förhoppningarna ännu ett snäpp. En tung spelskicklig center skulle öka vår slagstyrka enormt. Kanske finns det något över som ratas av andra lag som kan passa oss som handsken...


1 kommentar:

  1. GurkOlle! Fortsätt att skriva jag tycker du är toppen. Tittar varje dag efter ett nytt inlägg.

    SvaraRadera