21 juni 2011

En ledare...

Var finns dagens Göran "Flygis" Sjöberg?


Hur man än vrider och vänder på steken så känns den ännu inte färdiggrillad. Lagbygget saknar en grundbult. En spelare som visar vägen. En klippa att luta sig mot när det stormar. En spelare som bryter isen. Nu kanske jag förringar några spelare i dagens trupp men känslan består. Vi behöver en murbräcka, en karaktärsspelare, som kan gå in och skapa det Boorken kallar momentum. Visst har vi vår V. Mårtensson men han saknar de ledaregenskaper jag efterlyser.

Kanske kan David Lundbohm bli den spelaren. Jag känner viss osäkerhet därvidlag. Är han av rätta virket? Att han kommer bidra och producera många poäng är jag däremot övertygad om men han känns inte som den rätta ledaren för laget. Mer en hårt arbetande spelare som alltid gör jobbet. Och det räcker givetvis långt.

Finns det någon av våra backar som kan kliva fram att ta rollen? Nej, tror inte det. Möjligtvis kan Andreas Lindh fungera som en ledare men då mer i det defensiva arbetet.

Våra nyförvärv Broc Little, Mikael Zettergren och Jonte Berg är inte heller den typ av spelare som jag efterlyser. Deras uppgift kommer istället vara att med fart och fläkt ständigt skapa oro i motståndarförsvaren. De ska göra mål, passa till mål, skapa, skapa och åter skapa. Kan de leva upp till detta är mycket vunnet. Men naturliga ledare för hela laget - nej!

Den enda spelaren i truppen som jag kan tänka mig fungera som ledare, och lite pappa för laget, blir därmed Peter Öberg.  Peter visade under slutdelen av förra säsongen gott gry. Bra fart på rören, fin puckkontroll, bra passningsspel och en strålande attityd. Men ändå. Det fattas något för att han ska vara den perfekta, den optimala, ledaren. Kanske hårdhet. Kanske fysiskt spel. Peter är inte den som söker upp motståndare för att proppa. Inte heller är han den som går in framför motståndarmålet bara för att "jävlas". Inte heller delar han ut tjuvsmällar till höger och vänster.

Så, faktum kvarstår. Lagbygget saknar den ledare, den grundbult, den karaktär, som närmast på egen hand kan vända en match. Snälla Niklas Johansson. Hitta en sådan!

Plötsligt kommer jag att tänka på Göran "Flygis" Sjöberg. Görs sådana hockeyspelare fortfarande? Han hade varit perfekt för uppgiften...


1 kommentar: