13 april 2017

Surdeg och gammal leverpastej..

Dagens VIK Hockey!


Tja, vad ska man skriva, egentligen? Det mest är öken, mörker, skit, elände, just nu för alla oss som håller på Gulsvart. Visserligen spelas en match på Gotland idag men med största sannolik en helt betydelselös sådan. Det är rökt, kört och förstört! 

Naturligtvis var jag i ABB Arena Nord i tisdags och bevittnade mötet med Huddinge. En märklig match, det också. Lite som hela säsongen. Man kan säga att matchen summerade vår säsong på ett remarkabelt sätt. Laget visade upp alla sina förmågor, och oförmågor, under matchens tre perioder. En bra början, en anständig mittdel, och en klandervärd avslutning. Att gå fram till 5-0, sedan 6-2, för att därefter fullständigt tappa allt och bjuda in en för dagen svag motståndare till match. Det var med minsta möjliga marginal vi kunde hålla undan och till slut vinna med 6-5! Lite vår säsong i ett nötskal.

Vid minsta motgång har laget mer eller mindre fallit ihop som det berömda korthuset. Okey, jag generaliserar lite nu, men framför allt i det pågående kvalspelet har jag sett dessa tendenser rätt tydligt.

Det som blev uppenbart i den tredje perioden mot Huddinge är faktiskt något som genomsyrat truppen, laget, spelarna hela säsongen. Det kan man inte sticka under stol med. Vi har saknat en formation, eller spelare, eller ledargestalter, som kan stå upp när det går emot. Spelare som kan gå in på isen och styra upp, skapa lugn, bryta mönster, som kan ge trygghet. 

När Huddinge började chansspela i den tredje perioden stod vi inte pall. Vi tappade alla eventuella linjer vi hade i vårt eget spel. Både offensivt och defensivt. Detta är något som vi från läktarplats tyvärr fått ta del av hela säsongen. 

- Men, varför har det då sett ut på detta sätt, i stort sett hela säsongen? 

När jag i vanlig ordning gick runt i arenan och minglade med folk fick jag mig till livs många intressanta åsikter och synpunkter. Det fanns givetvis en enorm frustration och besvikelse hos alla samt en hel del ilska. Trots detta hade de allra flesta en rätt nykter syn på läget. Det fanns någon form av acceptans över att vi nu, för en oviss framtid, kommer vara ett lag i tredjedivisionen. Många har helt enkelt förlikat sig med det öde som väntar oss alla. 

Det som folk var mest oroliga över är det ekonomiska läget i föreningen! Hur ser likviditeten ut idag samt hur kommer omställningen bli till spel i en lägre division? Hur mycket måste föreningen banta organisatoriskt och ekonomiskt? Hur kommer det bli med J20, J18, damlaget, hockeygymnasiet, och all annan juniorverksamhet? Kommer A-laget träna på kvällstid! 

- Kommer det bli en flykt av spelare från våra J20 och J18-lag nu? 

Personligen anser jag att föreningen, styrelsen, VD:n, vår ordförande, alla tillsammans nu har ett enormt ansvar att visa handlingskraft. Jovisst, det är ett elände att åka ur, men, det är samtidigt ert förbaskade uppdrag att nu agera kraftfullt för att skapa en tro på överlevnad i någon form! Att i denna stund dra sig tillbaka, sluta leden, istället för att rakryggat erkänna misstag som begåtts gagnar ingen.

Även om vi supportrar är förbannat trötta på den misshushållning som bevisligen skett med vår älskade förening kommer vi stå kvar på perrongen. Vi har faktiskt inget annat alternativ. Vi kan inte "gå vidare" som om att inget hänt. Vi tänker inte lämna föreningen med svansen mellan benen. Vi kommer för alltid stå upp för vår kärlek till föreningen. Detta oavsett division. Det minsta vi kräver är dock att alla de som är tillsatta att förvalta våra drömmar och visioner, visar sin kärlek!

Det är nu, när sorgen är som tyngst, när mörkret är som mest kompakt, vi supportrar behöver någon djävel som tar kommandot. Någon som ställer sig på barrikaden och vägrar vika ned sig. Vi har under säsongen bevittnat en spelartrupp där det saknats några riktiga ledartyper. Låt oss nu slippa detsamma när det gäller föreningens framtid. Jag vill inte se några fler gamnackar i media som beklagar den uppkomna situationen. Jag vill se ledare från föreningen som istället tar fram den stora stridskuken och deklamerar: -VI GER ALDRIG UPP!


- Det är hög tid att medlemmar, supportrar, sponsorer, raskt antar en ny och tydligt målbild. Tillsammans ska vi skapa den nya visionen. Gamnackar och motvallskärringar gör sig icke besvär!


Så det så..

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet jag följer det hela från ett isfritt thailand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart att vara i värmen just nu!

   Radera
  2. Helt klart men lite väl varmt just nu runt vöntar på dina båtturer

   Radera